Rishloo - Feathergun (2009)

Uitgebracht in eigen beheer

1. Scissorlips (5:49)
  2. Turning Sheep into Goats (3:54)
  3. Systematomatic (3:41)
  4. River of Glass (4:54)
  5. Keyhole in the Sky (5:13)
  6. Downhill (8:13)
  7. Feathergun in the Garden of the Sun (5:17)
  8. Dreamcatcher (0:54)
  9. Diamond Eyes (6:25)
  10. Katsushika (4:59)
  11. Weevil Bride (8:50)
avatar van Ludakris
Het nieuwe album van deze veel te onderschatte en veel te onbekende groep. Op het eerste gehoor lijkt dit echt wel een meesterwerk met het nummer Downhill als absolute uitschieter. Een uitgebreide bespreking volgt. Bij de vorige albums kon je nog zeggen dat deze groep doet denken aan Dredg, maar dat vind ik nu minder het geval.

avatar van Mr T
Moet misschien op de valreep m'n toplijst voor 2009 gaan aanpassen.
Bij het vorige album hoorde ik veel tool en apc achtige dingen. Die zijn er in dit album ook nog wel, maar nu hoor ik hier en daar ook nog eens the mars volta achtige sounds en melodieën. Dit zijn uiteraard geen 1 op 1 vergelijkingen, dit klinkt toch significant anders, maar het klinkt ook erg lekker.

avatar van Ludakris
Ondertussen al veel meer geluisterd. Echt wel een héél goed album! Het kabbelt iets minder voort dan het vorige album, ik vind het origineler en steviger. Ik begin bij 4 en kom volgende maand allicht een 5 stemmen.

avatar van Nicholas123
Blijf me er over verbazen hoe veel die zanger klinkt als Maynard James Keenan.

avatar van Dudeness
Persoonlijk vind ik het songmateriaal eigenlijk 'nergens heen gaan' en globaal genomen matig tot zwak.

Als je daarenboven de matige productie in rekening neemt, kom je toch al snel tot de conclusie dat dit eigenlijk een album is 'voor de vergetelheid'.