Heather Woods Broderick - From the Ground (2009)

Folk
Label: Preservation

1. Something Other Than (1:58)
  2. Cottonwood Bay (3:53)
  3. From the Ground (3:25)
  4. The Colors (4:54)
  5. For Misty (9:10)
  6. Wounded Bird (4:06)
  7. Backroom (2:57)
  8. Left (4:55)
  9. Turned (3:34)
  10. Old Son (4:54)
avatar van thebestfreaks
Een indrukwekkend mooie cd waar rustige folknummers aangevuld worden met een ambient-sausje (For Misty en Left). Deze afwisseling geeft een erg mooie, rustgevende sfeer.
Broderick heeft een prettige stem welke me soms wat aan een rustige Tanya Donelly doet denken.
Hulde voor de prachtige strijkersarrangementen, welke de acoustische gitaar, piano en stem erg mooi verrijken !

avatar van thebestfreaks
Ook na vele luisterbeurten blijft dit een prachtplaat!
Nu ook op vinyl met als bonustrack Goodnight Irene.

Broderick zorgde voor het voorprogramma van Efterklang, en was tevens bandlid.
Dit ging haar goed af.
Veelzijdige tante.

Sietse
deric raven schreef:
Broderick zorgde voor het voorprogramma van Efterklang, en was tevens bandlid.
Dit ging haar goed af.
Veelzijdige tante.

Zoals haar broer...

avatar van WhiteBoy
Heb haar vorig jaar zien optreden in Londen als voorprogramma en deed daarna zelf mee met Efterklang. Ik vond haar optreden eigenlijk beter dan dat van Efterklang.
Voorlopig ken ik alleen maar Cottonwood Bay, een zeer geslaagd nummer.

avatar van Sunderland
Ik heb Heather vorige week voor het eerst gezien en gehoord als begeleiding bij een concert van Alela Diane. Ze tourden samen en Heather is ook verantwoordelijk voor het inspelen van vele instrumenten op het nieuwe album van Alela.

Idd een veelzijdige typje. Mooie stem en haar album bevalt ook prima. Hopelijk dat ze binnenkort met wat nieuws komt.