Make-Up - Rock Legend of Boys and Girls (1985)

1 stem

7. Replicant Blue (4:26)
  8. Trouble (4:16)
  9. Man & Woman (5:00)
  10. Anytime (4:10)
  11. Passage - Reprise (3:47)
avatar van Lonesome Crow
Een mooi ingetogen pianostuk (gespeeld op keyboards) markeert het begin van Make-Up's 4de en toenmalig voorlopig laatste studio plaat.
Een uitstekende trouwens, "Kill the Night" is van grote klasse zo'n beetje vergelijkbaar met een regulier Survivor nummer die dit soort muziek tot in de perfectie beheersten.
Een mooie balans tussen toetsen en gitaar wat op "Dirty Man" goed te horen is maar de melodie wordt ook niet vergeten.
Het snelle "Machine Baby" is ietwat ruig ingezongen en zeer beheerst ingespeeld, en wat een geweldig nummer is "Wild Child" toch !
Hoog gezongen, ietwat bombastisch en een pakkend refrein met afwisselende stukken erin.

Dit was dus hun 4de studio album in 2 jaar, in Japan was dat destijds heel normaal om zoveel uit te brengen.
Tussen het uitbrengen van hun debuut en deze zat nog geen 21 maanden !
Alsof men bewust was dat roem wel heel eens tijdelijk kon zijn.

Het hoge pijl gaat gewoon door met "Rock Legend", catchy en met een vrij ruige gitaarsolo erin.
Een stevig begin van het snelle en supermelodieuze "Replicant Blue", grote klasse gewoon !
Een vreemd ingeblikt begin van "Trouble", origineel en met wat fantasie een industrial rocknummer te noemen.
Voorts het ietwat melancholische en sfeervolle "Man & Woman", gevolgd door het gedreven "Anytime" en ik besef steeds meer dat dit misschien wel hun beste album kan zijn want het pijl van de songs blijft onveranderd hoog.
Als afsluiter het instrumentale "Passage - Reprise", nu ingespeeld door de hele band met mooi samenspel van keyboards en gitaar.

Hiermee evenaart of overtreft Make-Up zelfs hun debuut, een verdiende 4,5 ster dus.