Carach Angren - Death Came Through a Phantom Ship (2010)

Label: Maddening

1. Electronic Voice Phenomena (0:58)
  2. The Sighting Is a Portent of Doom (4:08)
  3. ...And the Consequence Macabre (6:43)
  4. Van der Decken's Triumph (5:15)
  5. Bloodstains on the Captain's Log (5:51)
  6. Al Betekent het Mijn Dood (1:07)
  7. Departure Towards a Nautical Curse (5:31)
  8. The Course of a Spectral Ship (5:07)
  9. The Shining Was a Portent of Gloom (8:50)
avatar van Metalhead99
Dit album zal als thema het spookschip van Van der Decken hebben. De cover ziet er in ieder geval erg goed uit.

avatar van Metalhead99
Na een goeie eerste plaat geeft Carach Angren een nog betere tweede plaat af. Mooie symfonische black metal is het gevolg. Alles lijkt te kloppen. Als ze zo doorgaan kunnen dit nog grote jongens gaan worden!

5 sterren voor dit meesterwerk ,blackmetal wat geen seconde verveelt

avatar van Bierman
Nog beter dan het eerste album, waar naar mijn mening te veel tussennummers en bijnummers op zitten. Dat probleem is hier aardig opgelost. De muziek zelf is geniaal. Vanaf het eerste nummer tot het laatste blijft het boeiend. And The Consequence Macabre en The Sighting Is A Portent Of Doom vind ik de beste. Eigenlijk het enige wat ik nog te klagen heb is dat het nummer Van Der Decken's Triumph niet echt een begin heeft. Het lijkt net of je midden in een nummer instapt. Maar een album wat zeer briljant is.

guess who
net iets minder dan het magistrale debuut, maar die was dan ook moeilijk te overtreffen

verder brengen de heren ons weer geniale symphonische black metal

avatar van Hardcoremaster
Te gekke cd..maar verwacht ook niet anders van één van mijn beste kameraden. De gitaarist/vocals is mijn kennis. Woont gewoon aan de overkant naast mijn ouders.

Maar de cd is weer superstrak verzorgd, van der Decken als thema en dan weer als vanouds, om vanaf plaat 1 tot aan de laatste onondergebroken het verhaal vertellen!!

De vorige cd was ook te gek..Lammendam...hele oude legende uit het naastgelegen dorp.

avatar van Edwynn
Vanwege alle buzz ook maar eens wat nummers van beluisterd. De thematiek spreekt ook wel aan, afgezien van de belachelijk poserende kereltjes op de cover.

Er straalt een hoge mate van professionaliteit van uit. Maar allemachtig wat wordt alles vol gesmeerd met keyboardpartijen. Mijn indruk is dat de muziek wat minder eenvoudig is dan die van Dimmu Borgir. Maar ik moet het gehele album eens een paar keer luisteren, denk ik.

Zeer goed album dat heel duister klinkt,,
soms doen de melodieen me aan de efteling denken

Al betekent het mijn Dood = briljant

avatar van Edwynn
Duister en Efteling zijn niet bepaald twee begrippen die ik snel aan elkaar koppel.

Hoofdlettersbericht weggehaald.

avatar van GothicBowie
Ook hier die typische combinatie van ''grafstem'' en ''keyboards'' op de achtergrond die lekker intens over komen... dit album is zelfs beter dan hun vorige naar mijn mening, benieuwd naar hun optreden vandaag op Frostrock in Kuurne (Belgie)

avatar van Spock2011
Een zeer degelijke plaat, iets wat ik niet verwachtte toen ik hem in de platenzaak opzette. Ik heb hem spontaan aangeschaft, want dit is toch een mooie portie black metal in de stijl van Emperor en de vroege Dimmu Borgir. Het mystieke intro, de magistrale opening op The Sighting is a Portent of Doom, het heftige And the Consequence Macabre, het lijkt allemaal te kloppen.

avatar van Edwynn
Een aantal luisterbeurten verder, heeft het album mij ook wel weten te overtuigen. Soms vind ik enkele toetsenpartijen wat overbodig. Daarnaast denk ik dat het allemaal wel een tikkie smeriger had gemogen. Maar als geheel vind ik het toch zeker erg sfeervol. De af en toe opduikende fellere passages maken veel goed. En nogmaals hulde voor de geslaagde adaptatie van het tot de verbeelding sprekende concept.

avatar van GreenGold
Album 2 uit de Carach Angren collective, en wat een album is dit geworden. Hun debuut Lammendam was direct een underground success en een duidelijk voorteken dat dit pas het begin was. Met Death Came Through A Phantom Ship wisselt de band hun koets met paarden in voor de Vliegende Hollander, het legendarische spookschip van de VOC.

Na de intro begint het verhaal, verteld in een manier die alleen Carach Angren kan brengen. Met hun theatrale symfonische black metal wordt leven gegeven aan de woorden van de doden, en dit is genieten voor een oud horror fan van begin tot eind. Lammendam was een sterk debuut, maar Death Came... is het nog sterkere vervolg die me nog meer wist te raken al vanaf de eerste luisterbeurt.

Persoonlijk denk ik dat je geen black metal fan hoeft te zijn om hier van te genieten. Deze muziek heeft zo een sterk concept dat fans van concept albums die vaak meer in prog, symphonic of power metal te vinden zijn dit ook erg kunnen waarderen. Dit omdat de band meer inspiratie haalt uit boeken en films dan uit mede symphonic black metal acts als Dimmu Borgir of Cradle of Filth (waar ze soms mee vergeleken worden).

Geef dit album eens een kans en volg het verhaal, en laat je meeslepen in de duistere wereld van Carach Angren. En als er ooit een band gaat zijn die een degelijke black metal musical zou kunnen schrijven, dan zal dit Carach Angren zijn.

Favoriete tracks:
- The Sighting is a Portent of Doom
- Bloodstains on the Captain's Log
- The Shining was a Portent of Gloom

"With my knife I slowly penetrate his tender throat. I curse and rage: Godverdomme, wij zullen vaeren al betekent het mijn dood!"