Hooghwater - Echos (2009)

Label: Quadrofoon

1. Electric Ghost (3:23)
  2. Choas in It's Heart (2:31)
  3. Humble Eyes (4:07)
  4. Dq (4:03)
  5. Dead & Gone (1:35)
  6. Keelhauling (4:47)
  7. Black Lungs (2:36)
  8. Echos (3:59)
  9. Blue Drag (4:45)
avatar van trebremmit
Deze band komt uit Tilburg en maakt heerlijke rock muziek met invloeden uit psychedelische en stoner rock. Heel erg goed debuutallbum van deze mannen.

avatar van jurado
Heb ze laatst live aan het werk gezien in het voorprogramma van Alberta Cross.
Hier moet nog erg veel gebeuren.
Live is het een "eilandjes band" er is totaal geen eenheid in het samenspel.
Dit doet ernstig afbreuk aan de muziek.
Verder stonden ze als een stel zoutzakken op het podium.
Nodigt mij niet uit om deze cd eens te luisteren
Geen slechte band maar zeker niet opzienbarend.

avatar van trebremmit
Ik zou de cd zeker eens gaan luisteren, hij wordt goed ontvangen en in Oor staat een hele positieve recensie.

hooghwater recensie

avatar van JoopKonraad
Was de Hooghwater EP uit 2008 al een wonderschone openbaring; het volwaardig album Echos blaast een ieder gewoon omver! Rauw, puur en tegelijkertijd gaaf en glansrijk. Een album vol nostalgisch klinkende jaren zeventig psychedelica, pure stonerrock en no-nonsense-hardrock. Stampende stonernummers als Electric Ghost en weidse juweeltjes als Keelhauling worden afgewisseld met toegankelijk Chaos In Its Heart en vuig rockend DQ. Een waar genot voor de avontuurlijke luisteraar. Zoals gezegd klinkt het geheel nostalgisch maar het zwelgt er niet in en probeert het vernieuwend te zijn zonder het te willen zijn. De combinatie van dit alles culmineert in een prachtig album van de meest geweldige bandnaam sinds tijden: Hooghwater. Het enige hele kleine minpuntje is dat een meesterwerk als het nummer Echos en het gelijknamig album gewoon altijd te kort duurt!

The Boogieman
Goed album! Zeker niet standaard en interessant om naar te luisteren. Electric Ghost is een lekkere opener dat mij doorzette bij de eerste luisterbeurt. Nu ik het album al een aantal keer te hebben beluisterd vind ik DQ, Keelhauling en afsluiter Blue Drag erg goed. Het enige nummer wat ik minder vind is Humble Eyes. Het eerste gedeelte klinkt niet lekker, maar dat wordt gelukkig wel verbeterd in het tweede gedeelte.

avatar van trebremmit
Jammer, jammer, jammer, deze band stopt ermee. Zo'n goed debuutalbum maken en dan stoppen, ik snap er niks van.

avatar van JoopKonraad
Freakin hell!

Een van de beste bands sinds tijden in het Nederlandse landje...

Damn....

avatar van Insignificance
Plaatje met een eigen smoel. Ja, staat nog altijd als een huis. Ik laat 'em lekker staan, die 5*.