Afgezien van Adverts (dubbelaar die ik nog steeds eens deftig onder handen moet nemen) heb ik alle Somatic Responses releases die op de site staan - aardig rijtje al - besproken. Om dat een beetje in ere te houden zal ik hier maar snel wat neerpennen dan

"Alley Oop" begint al lekker. Heerlijke SR track weer. Prachtige typische melodieën weer, wat rustigere ratelende ritmes, en volop genieten. Grounded laat de ritmes wat meer op de voorgrond komen, ratelt een stuk steviger door en steunt op een ellenlange wave als basis. Mis wel een beetje de leuke melodieën hier, maar verder een erg sterke track. "H'noi" rond kant A op gepaste wijze af, en m'n gebeden werden blijkbaar gehoord. Een trippy melodie wordt al vanaf de eerste noot uit de kast getrokken. Overladen met knallende SR ritmes die samenkomen in een overheerlijke chaos op het einde. Zo'n track die je lekker moe en zuchtend achterlaat.
"Brief Rain" opent kant B met een sferisch trackje. Weird verwrongen sample die zich een weg door het nummer heenbaant. Topper van de EP is voor mij "Tach". De track waar melodie en het ritme het meest perfect bij elkaar komen. Heerlijke all-out, lawaaierige maar perfect onder controle gehouden track. Iets wat weinige andere artiesten kunnen. "Alaska 106" sluit de EP in prachtige rust af. De ritmische zweepslagen worden achterwege gelaten, en enkel een rustig pruttelend achtergrondgeratel blijft over, die de melodieën mooi hun gang laten gaan, en rustig begeleiden.
Weer een zeer goei EPtje dit, met enkele prachtige tracks, maar zo hebben ze er wel meer. Doe maar een dikke 4*. Tach is echt briljant, de rest hoogstaand, maar op SR schaal ben ik net iets meer gewoon.