Roots Manuva - Awfully Deep (2005)

Label: Big Dada

1. Mind 2 Motion (4:46)
  2. Awfully Deep (4:02)
  3. Cause 4 Pause (1:11)
  4. Colossal Insight (3:45)
  5. Too Cold (3:58)
  6. A Haunting (3:57)
  7. Rebel Heart (3:33)
  8. Chin High (5:25)
  9. Babylon Medicine (3:16)
  10. Pause 4 Cause (1:28)
  11. Move Ya Loin (3:12)

met Lotek

12. Thinking (4:48)
  13. The Falling (3:52)
  14. Toothbrush (4:14)
  15. Chin High [Manuvadelics Version] * (5:12)
  16. Too Cold [Demo Version] * (3:27)
  17. Colossal Insight (Manoustis at Reading) * (3:59)
  18. Rebel Heart [Manuvadelics Version] * (3:18)
  19. The Falling [Demo Version] * (7:19)
Chin high

Als je fervent fan bent van UK hiphop, kun je niet om deze crew heen.
Met awfully deep, waarbij de bassen je vertellen waarom die plaat zo heet, wordt een sfeer neergezet zoals alleen Manuva dat kan. Eigen geluid, lekker dubbig op zijn tijd. Experimenteel van karakter. Dope!

goed album, maar ik vond sommige nummers toch wat hetzelfde en dat werd na een tijdje een beetje irritant.
Dit komt denk ik door zijn accent, maarja..

avatar van coolaid
Colossol Insight is een van de beste hiphop nummers aller tijden vind ik... En Too Cold ook erg sterk: Sometimes I love myself, Sometimes I hate myself...

UK Rap met ballen.

avatar van Osiris Apis
Uitstekend album. Roots Manuva heeft een orginele sound. De mix van hiphop en reggae klinkt lekker. En zijn donkere Jamaicainse stem en Engels accent bevalt me ook.

Ik heb trouwens Colossal Insight en Witness een aantal keer op The Box gezien.

ProZak
Vond dit een beetje een teleurstelling na Run Come Save Me. Veel te gelikt geproduceerd en hij vervalt hier in een soort inspiratieloze formulemuziek.

craig schreef:
Chin high

Als je fervent fan bent van UK hiphop, kun je niet om deze crew heen.

Het is trouwens geen crew, maar een rapper (die het meerendeel van z'n tracks zelf produceert).