Dawn Landes - Sweetheart Rodeo (2009)

Folk / Rock
Label: 101

1. Young Girl (2:54)
  2. Romeo (3:02)
  3. Money in the Bank (3:19)
  4. Love (2:59)
  5. Sweetheart Rodeo (2:32)
  6. Clown (2:26)
  7. Wandering Eye (3:58)
  8. Little Miss Holiday (3:13)
  9. Dance Area (2:22)
  10. Brighton (3:35)
  11. All Dressed in White (1:41)
avatar van thebestfreaks
Een wat saaie verzameling country-folk nummers met wat elektronisch gedoe.
Dawn Landes heeft een mooie stem, maar komt op momenten bijna verveeld over. Bij een nummer als Wandering Eye zou je dat ook als 'relaxed' kunnen bestempelen, maar ik hou het bij verveeld.
In een luie bui hou ik deze 32 minuten wel vol, want heel vervelend zou ik de cd niet noemen, maar hij gaat zeker niet in de herhaling. Jammer hoor.

Dawn Landes is een zangeres die ook regelmatig achter de knoppen staat. Maar als zangeres heeft ze intusen ook een antal platen pgenomen, waaroner deze. De titel van deze plaat zorgt er voor dat je direct aan the Byrds denkt, maar volgens Dawn Landes is dat puur toeval. Toch zit ze wel in dezelfde muzikale hoek, wat country, folk, wat indie. Deze plaat zit wat minder in de country folk hoek, maar er worden wat uitstapjes gemaakt. Niet alles is even geslaagd, maar er staan wel mooie nummers op deze cd. Verveeld zou ik het zeker niet noemen, 'clown' en 'wanering eye' vind ik wat minder, maar bijvoorbeeld 'money in the bank' en 'little mis holiday' en 'brighton' zijn mooie, gevoelige nummers. En het begin van de cd is best stevig. De stem van Dawn Landes zorgt zonder meer dat je blijft luisteren, een stem die misschien bekend is van wat commercials. De hoes kan je wat in verwarring brengen, je denkt dan aan pure hoempa country, maar dit is echt wel wat anders.