Bifrost Arts - Come O Spirit! (2009)

Alternatieve titel: Anthology of Hymns and Spiritual Songs, Volume 1

Folk
Label: Great Comfort

1. I Sought the Lord (3:12)

met Leigh Nash en Megan Roderick

2. It Is Finished (3:32)

met Trent Dabbs, Kate York, Leigh Nash en Kevin Bevil

3. Come, O Spirit! (2:06)

met Aimee Wilson

4. Jesus Saviour Pilot Me (3:48)

met Laura Gibson

5. Just a Closer Walk (3:32)

met Damien Jurado en Rosie Thomas

6. Open Thou Mine Eyes (1:53)

met Kate York

7. The Mourner's Prayer (1:54)

met Denison Witmer en Sam Ashworth

8. Hard Times (1:53)

met David Bazan, Rosie Thomas, J. Tillman, Laura Gibson, John Totten en Chris Totten

9. Kyrie (2:17)

met Shara Worden, Sarah Fullen en Megan Roderick

10. Be Still My Soul (3:31)

met Sarah Fullen, Kelley McRae en Evan Gregory

11. How Calm and Beautiful the Morn (3:18)

met Joseph Pensak en Laura Young

12. Lord, I Believe (2:36)

met Liz James

13. He Never Said a Mumblin' Word (4:39)

met The Welcome Wagon

Dit initiatief leerde ik pas zeer recentelijk kennen in de vorm van het meer dan schitterende kerstalbum Salvation Is Created.
De toon hiervan is ronduit christelijk en dat gaat dus ook voor dit album op.
Dat is dus even slikken voor deze jongen want ik ben totaal niet religieus, maar mooie muziek is mooie muziek nietwaar.
Ik heb Prince overleefd tijdens zijn gepreek bij live-optredens, ik kan Sufjan Stevens waarderen en tevens zijn project The Welcome Wagon waar er nog een schepje bovenop werd gedaan.
Laat The Welcome Wagon nu juist terugkeren op dit album met het nummer He Never Said a Mumblin' Word dat ook te vinden is op hun eigen cd.
Die kerst-cd zit inmiddels al dicht tegen de 4,5* aan en deze cd is van eenzelfde schoonheid. Een ruime 4* dus.
De teksten komen nergens opdringerig over en weet ik aardig te negeren indien nodig; de muziek daarentegen is om je vingers bij af te likken.
Zeer geschikt voor liefhebbers van de betere folk en ook Sufjan Stevens adepten kunnen hier misschien wat mee: het is minder frivool en zou daarom zelfs een wat breder publiek moeten kunnen bereiken.

avatar van jurado
Oh Oh wat een prachtige ontdekking.
Al mijn favoriete hedendaagse singer-songwriters vertolken allerlei prachtigs op dit album.
Denison Witmer, Damien Jurado, Dave Bazan ze doen allemaal mee.
Dit blijft de komende tijd door mijn speakers schallen wat ik je brom.

Voorlopig 4*

Ik vind de kerstcd zonodig nog mooier!
Laat die zeker niet voorbij gaan (zelfs na de kerst mooi denk ik zo).

In feite is Bifrost Arts ook geen band te noemen. Het is een project van Isaac Wardell die Joseph Pensak die allerlei artiesten benaderen. Godsdienst is de drijfveer en er moeten nog veel delen volgen.

avatar van keijzm73
Sluit naadloos aan op het kerstalbum; Salvation Is Created. Mooi, warm en sfeervol! Albums zijn beiden uitgebracht in 2009. Gezamelijk als dubbelaar verschenen of toch afzonderlijk van elkaar?