Elizabeth Fraser - Moses (2009)

Label: Rough Trade

1. Moses (4:03)
  2. Moses [Thighpaulsandra Remix] (4:11)
  3. Moses [Spaceland Remix] (4:26)
Deze solo EP is opgedragen aan haar vriend Jake Drake-Brockman (speelde keyboard in Echo and the Bunnymen) die 1 september dit jaar verongelukte.
Laat het het begin zijn van dat langverwachte album want Moses is een mooi nummer.

avatar van Edwin
Sinds het uiteenvallen van Cocteau Twins in 1998 wachten de fans al op een soloalbum van Liz Fraser. Het is al vaker aangekondigd, maar vervolgens bleef het toch weer stil. We hebben het moeten doen met wat gastbijdragen op werk van Ian McCulloch, Massive Attack en Craig Armstrong. Hopelijk is deze single dan toch eindelijk de voorbode van een volwaardig soloalbum.

Jake Brockman kende ik niet, maar op het lidmaatschap van E&TBM rust kennelijk geen zegen, want hun drummer Pete de Freitas is ook verongelukt.

avatar van johan de witt
Mooi nummer wel, ik wist niet dat het was opgedragen aan Jake.
Jammer dat het vooralsnog bij deze ene solotrack is gebleven.

avatar van Premonition
Grangemouth ligt tegenwoordig in de VS?
Toch jammer dat Fraser zo weinig durft uit te brengen door haar gebrek aan zelfvertrouwen. Er schijnen genoeg nummers voor minstens een album op de plank te liggen….

avatar van luigifort
johan de witt schreef:
Mooi nummer wel, ik wist niet dat het was opgedragen aan Jake.
Jammer dat het vooralsnog bij deze ene solotrack is gebleven.

Goeie vriend van haar.
Ze is ook getrouwd met Damon Reece, ook van Echo...

avatar van johan de witt
En ze zong een mooi duet met de zanger van Echo

avatar van luigifort
Echt een kerstsong wat mij betreft