Bill Fay - Still Some Light (2010)

Folk / Rock

41. One Day
  42. Here Beneath the Vail
  43. I Wonder
avatar van muziekobsessie
tja 2cd's, eerste weer onuitgebracht materiaal en 2e een cd uit 2009. Heb mijn twijfels

avatar van Poles Apart
De eerste 17 nummers betreffen opnames uit 1970 en 1971, voornamelijk restmateriaal van het debuut "Bill Fay" en demo's/alternatieve versies van nummers die op de opvolger "Time Of The Last Persecution" zouden belanden en dan is er nog een handjevol songs dat nooit eerder uitgebracht is in welke vorm dan ook.

De overige 26 (!) nummers op deze uitgave betreffen inderdaad compleet nieuw werk, door Fay thuis opgenomen eerder dit jaar. Het blijft afwachten wat we daarvan kunnen verwachten na zo'n lange afwezigheid. We zullen zien.

avatar van muziekobsessie
ik blijf erbij dat dit voor mij de magie van ozo prachtige debuut afbreekt. Tis juist 't hier ontbrekende orkest dat voor mij zijn debuut zo mooi maakt. Nu is 't dezoveelste singersongwriter en de kwaliteit is soms ook echt slecht. En het nieuwe materiaal heeft iets te veel synthstrijkers en nepdrums waar ik echt niet tegen kan. jammer als daniel lanois dit nou had geproduceerd...

avatar van BenZet
Cd 1 is een erg goed plaatje, cd 2 mist een beetje energie, weet niet echt wat ik er mee moet. Maar goed voor het goede cd 1 4 sterren.

avatar van Poles Apart
Dit wordt, in twee delen, op vinyl (her)uitgebracht deze maand. Twee 2LP-sets. Het oude materiaal op Deel 1 en de demo's van de tweede CD op Deel 2.