Big Joe Williams - Big Joe Williams at Folk City (1963)

Blues
Label: Bluesville

1. Mink Coat Blues (3:30)
  2. Burned Child Is Scared of Fire (4:07)
  3. Baby, I Ain't Gonna Let You Go (3:26)
  4. Trouble Gonna Take Me to My Grave (3:20)
  5. Bugle Blues (3:08)
  6. Just Want to Be Your Man (3:03)
  7. I'm Gonna Do It This Time (3:01)
  8. She's Doggin' Me (2:21)
  9. How Do You Want Your Rollin' Done (2:11)
  10. I Can't Sign My Name (3:47)
  11. Bottle Up and Go (2:40)
  12. I'm Tired, Woman (3:22)
avatar van heartofsoul
Het veelvuldig gebruik van de kazoo door Big Joe Williams, tenminste tijdens het concert dat hij gaf op 26 februari 1962 in Gerde's Folk City in New York, doet voor mij in belangrijke mate afbreuk aan zijn
overigens fenomenale muzikale prestatie. Hij heeft zo'n mooie stem, en zijn spel op de 9-snarige gitaar vind ik ook prachtig. Eens kijken wat ik nog meer van deze bluesartiest kan vinden, want de blues, daar raak ik nooit op uitgeluisterd. Prachtige geluidskwaliteit van dit album trouwens. De recording engineer was dan ook Rudy Van Gelder.