Het Beste uit 10 Jaar 2 Meter Sessies (1997)

Label: Varagram

1. Crowded House - Don't Dream It's Over (3:47)
  2. Julian Lennon - Saltwater (3:26)
  3. Michelle Shocked - Anchorage (4:13)
  4. Paul Weller - Wild Wood (3:55)
  5. The Connells - '74 '75 (4:50)
  6. John Hiatt - Have a Little Faith in Me (4:09)
  7. Toad the Wet Sprocket - Wood Burning (3:43)
  8. Lyle Lovett - She's No Lady (2:58)
  9. Rory Block - Lovin' Whisky (3:34)
  10. Boudewijn de Groot - Als Jij Niet van Mij Houdt (3:31)
  11. Magna Carta - Airport Song (3:21)
  12. Tasmin Archer - Sleeping Satellite (3:35)
  13. The Nits - In the Dutch Mountains (2:59)
  14. OMC - How Bizarre (4:07)
  15. Ian McNabb - Working Class Hero (4:48)
  16. Tony Joe White - Tunica Motel (3:19)
  17. Suzanne Vega - In Liverpool (4:51)
  18. Harry Muskee - Window of My Eyes (4:24)
  19. Nils Lofgren - Shine Silently (8:37)
  20. Urban Dance Squad - Deeper Shade of Soul (3:29)
  21. Living Colour - Solace of You (3:26)
  22. Fun Lovin' Criminals - Scooby Snacks (3:30)
  23. The Church - Under the Milky Way (4:02)
  24. Radiohead - Fake Plastic Trees (4:36)
  25. Nick Cave & The Bad Seeds - The Mercy Seat (3:36)
  26. k's Choice - Not an Addict (4:38)
  27. Lenny Kravitz - Rosemary (5:31)
  28. Leah Andreone - It's Allright, It's Okay (3:36)
  29. John Cale - Close Watch (2:28)
  30. De Dijk - Wanhoop Niet (5:00)
  31. Screaming Trees - Dollar Bill (4:52)
  32. Tom Robinson - War Baby (3:52)
  33. Suede - By the Sea (3:53)
  34. The Presidents of the United States of America - Peaches (2:49)
Behoorlijk overzicht van de 2 Meter Sessies en hoe goed het eigenlijk was. Dit hele idee is later door MTV gejat en daar zijn de MTV Unplugged sessies uit voort gekomen. Jammer dat de 2 Meter Sessies niet meer zijn, want je hoort vaak hoe goed bepaalde nummers (en de artiesten die ze uitvoeren) echt zijn. Helaas mis ik een aantal nummers, zoals Bruce Cockburn met If I Had a Rocket Launcher op Living Colour met Nothingness. 3,5*

EVANSHEWSON
Zelfde opmerking als koning Arthur, ik mis voornamelijk het gewèldige NO MYTH van éne Michael Penn !

(de ex schoonbroer, euh sorry Hollanders, de ex ZWAGER van Madonna !)

... what if I were Romeo in black jeans
what if I was Heathcliff, it's no myth
maybe she's just looking for...

someone to dance with

die bedoel ik dus!

O ja, score ? 4 dan maar ! ****

EVANSHEWSON schreef:

Die hoort er inderdaad ook op!

EVANSHEWSON
Ja, maar die Bruce Cockburn met zijn mooie Rocketlauncher absoluut ook. Die van Living Color die ken ik helaas niet!

Dat is jammer. Het nummer staat ook op het album Time's Up van Living Color, maar de uitvoering tijdens de 2 Meter Sessie is vele malen mooier.

king_arthur schreef:

Luister eens naar KINKFM. www.kinkfm.com, en je zult versteld staan. Good old Jan Douwe op de Radio.

avatar van vin13
Ik ken niet alle nrs. maar velen ken ik inderdaad ook van Kink FM en laatst hoorde ik nog de opnames van blueslegende John Campbell, prachtig en respect voor Jan Douwe Kroeske.

avatar van TerryA
aangezien hoeveel artiesten hier een session hadden gedaan over de jaren is dit uiteindelijk een erg tegenvallend "Het Beste uit 10 Jaar ..."

het lijkt erop dat het is uitgekozen door iemand die "play safe" heeft toegepast in plaats van wat was werkelijk "de beste"!

avatar van Boermetkiespijn
Fijne verzamelaar, over wat "de beste" nummers zijn valt natuurlijk altijd te twisten. Bij het aanzetten van dergelijke cd's zul je maar moeten vertrouwen op de smaak van de samensteller

Favorieten op deze cd's zijn "Don't Dream It's Over", "Wild Wood", "Have a Little Faith In Me", "Window Of My Eyes", "Scooby Snacks", "Not An Addict", "Wanhoop Niet", "War Baby" en "Peaches".

avatar van Funky Bookie
Hele fijne verzamelaar. Ik ben fan van Unplugged sessies en alhoewel er zat plugged tracks op staan, vind ik dit een mooie dwarsdoorsnede van wat Jan Douwe ons heeft gebracht.

avatar van gaucho
Dit is ook de enige die ik destijds gekocht heb. Op de afzonderlijke verzamelaars staan me teveel indie-achtige artiesten waar ik weinig tot niets mee heb om de (dersrijds hoge) aanschafprijs te rechtvaardigen, Dit echter is inderdaad een mooie dwarsdoorsnede van waar die 2 Meter Sessies voor stonden. Mooie (semi-)akoesische versies, die heel soms de originelen evenaren of zelfs overtreffen (Window of my eyes, Working class hero, Wanhoop niet, Wild wood) en soms leverde het ook nieuwe pareltjes op van artiesten of nummers die ik tot dan toe niet kende (War baby, Wood burning - kennelijk wel heel veel favoriete titels die met een W beginnen). Een à twee keer per jaar komt deze bij mij in zijn volle lengte nog wel eens voorbij.