Oren Ambarchi - Intermission 2000-2008 (2009)

Australiƫ
Electronic
Label: Touch

1. Intimidator (12:45)
  2. Iron Waves (11:45)
  3. Moving Violation (8:20)
  4. The Strouhal Number (7:06)
  5. A Final Kiss on Poisoned Cheeks (20:16)
tuktak
oren ambarchi - greatest hits of oren ambarchi - number ones was sowieso al niet echt een passende naam geweest, echter intermission 2000-2008 doet ook niet helemaal de inhoud dekken.

in tegenstelling tot wat je zou verwachten gaat het hier niet om de beste werken (of iets in die geest) van ambarchi, maar om verzameld werk dat nog niet eerder is uitgebracht, dan wel zeer vaag of zeer gelimiteerd is uitgebracht.

het betreft hier werk op verzamelaars, live opnames en wat nieuw werk van de beste man. al met al een goede reden tot luisteren voor iedereen die oren ambarchi kan waarderen.

het album bevat absoluut geen vage b-sides maar is bijna als een portfolio, in de verschillende tracks laat ambarchi zijn verschillende kunsten horen en die zijn niet van de lucht. De verscheidenheid maakt deze plaat voor mij tot een echte topper. vooral knap hoe deze verzamelaar een geheel blijft, ondanks de diversiteit en de hoeveelheid jaren die soms tussen de diverse producties ligt.

Hiermee lijkt deze plaat niet alleen een prima aanvulling op de verzameling te zijn, maar ook een perfecte instapper voor diegenen die nog niet bekend zijn met ambarchi's diepe drones dan wel ambient met ontzettend veel sfeer en subtiliteit.

goed omschreven tuktak
Inderdaad een zeer geschikte instapper voor Oren Ambarchi zijn werk.

avatar van The Scientist
Is voor mij al binnengekomen, ondanks dat ik al een aantal van zijn platen heb...

Is alleen al de moeite waar om het nummer A Final Kiss on Poisoned Cheeks... wat afzonderlijk van deze hier alleen op een enkelzijdige LP te krijgen is.. die flink aan de prijzige kant is..

Sietse
A Final Kiss On Poisoned Cheeks is voor mij eigenlijk ook gewoon meteen het beste nummer dat Ambarchi heeft gemaakt.
Komen vrijwel alle verschillende ingrediënten uit zijn gehele oeuvre in terug.

avatar van Dr-Gonzo
Ik weet niet meer door welke verwijzing ik hier terecht kwam, maar met Oren Ambarchi kan ik niet veel. The Strouhal Number is nog aardig te pruimen, maar de andere vier tracks vind ik ronduit irritant. Duidelijk niet mijn soort ambient-/dronesmuziek. 2*
Een van de weinige keren dat ik een album dat door Sietse hoog wordt aangeslagen echt vervelend vind.

Sietse
wow, dat is eigenlijk wel bizar...lijkt zo in je straatje te passen dit...