Obie Trice - Special Reserve (2009)

Label: MoSS Appeal

1. Welcome (1:29)
  2. Got Hungry (3:45)
  3. You've Been Slaine (2:00)
  4. On & On (3:30)
  5. I Am (3:21)
  6. 4 Stories (2:07)
  7. Roughnecks (4:29)
  8. Cool Cats (3:25)
  9. What You Want (3:32)
  10. Jack My Dick (3:21)
  11. Dope, Jobs, Homeless (4:17)
avatar van Game
Het begin is heel erg aardig, maar aan het einde zakt het helaas in. Toch ben ik blij dat Obie weer eens iets van zich laat horen, hij laat zien dat hij nog steeds kan. Gelukkig is dit ook maar een pre-album. Het 3e officiële album komt volgend jaar.

On And On en Roughnecks zijn de leukste nummers voor mij.

avatar van Rhythm & Poetry
1,0
Ik kon me herrineren dat Obie Trice - op de juiste beats - een redelijke mc was. Special Reserve kent te weinig goede beats (On & On is prima) en ook een onder de maat prestrerende Obie Trice. Zijn flow komt niet mooi over en het gaat mij soms te veel naar schreeuwen toe ipv rappen. Special Reserve is zo een bijzonder matig pre-album geworden.

The Opinionated
Game schreef:
On And On en Roughnecks zijn de leukste nummers voor mij.

Voor mij ook, helaas zijn het wel de enige nummers die ik terug zal luisteren. Ik had hier meer van verwacht, vooral ook qua productie. Het klinkt allemaal inspiratieloos. Om het in één woord te omschrijven: matig.

Weet iemand of MoSS alle producties heeft verzorgd?

P-DawG
Ja.

XXL mag heeft het trouwens een XL gegeven, niet dat dat veel zegt natuurlijk.

avatar van Game
It’s a collection of songs recorded between 1997 and 2000 by the Detroit MC and Canadian producer and DJ Premier protégé, MoSS

Oh, dat had ik niet eens gemerkt.

Game schreef:
Het 3e officiële album komt volgend jaar.

Je bedoelt het 4de want deze wordt gewoon als de 3de officieel geteld.

Kan niet wachten op Bottem's Up

Maar dit album is niet zo, het gaat allemaal wel maar echt niks speciaals.

avatar van Game
Op deze site geldt het wel als het 3e album, maar dat is het natuurlijk niet. Alle nummers zijn maar dan 10 jaar oud.

Game schreef:

Op sommige sites staat het aangeven als hrt 3e album bij andere weer niet, wel een beetje lastig..

Dat de nummers meer dan 10 jaar oud zijn maakt niet uit om het een officieel studio album te maken, kijk maar eens naar Danny Boy's It's About Time. Het is zijn debut maar de nummers zijn wel meer dan 10 jaar oud, toch is het z'n debut.

avatar van UmindC
Het album van Danny Boy is uitgebracht op Death Row, daar Danny Boy niet meer op Death Row zit heeft hij dus niets met die release te maken. Hoe het hiermee zit weet ik niet, maar ik geloof dat dit geen officieel studio album.

UmindC schreef:

Hij zit er niet meer op nee, maar hij heeft het album wel zelf een beetje promotie gegeven. En is ook in contact geweest met de nieuwe death row eigenaren. Had ik volgens mij in een danny boy interview gelezen.

Over dit album, ik ben inmiddels van gedachten verandert en ik denk nu dat het geen studio album is maar een compilations album.

avatar van UmindC
Het is inderdaad een album met nummers uit de periode 1997-2000. Van voor dat hij bekend werd dus.