Saule - Western (2009)

Label: Polydor

1. Personne (3:06)
  2. Western (2:55)
  3. Comme un Nuage (2:56)
  4. Bienvenue Au Monde (2:35)
  5. Saule 2 (2:37)
  6. Désert (3:09)
  7. Nanana (2:08)
  8. Rupture (3:54)
  9. Sidonie (2:17)
  10. Futur (4:52)
  11. Petite Misère (3:11)
  12. Grand-Mère (3:00)
  13. Wonderful Life (3:56)
  14. Personne (3:09)
  15. Graine (2:44)
Een vriendelijk plaatje: zo wil ik dit album wel noemen.
Ik had nog nooit van Saule gehoord totdat hij onlangs optrad met Stef kamil Carlens van Zita Swoon. Samen brachten ze het uiterst swingende KDO Song ten gehore. Ook de begeleidingsband Les Pleureurs was hierbij aanwezig.
Verwar deze Saule overigens niet met de uit Brussel afkomstige Xavier Garcia Bardon die ook onder de naam Saule bekend is.
Baptiste Lalieu is de echte naam van deze Saule (volgt u hem nog?) en live zijn ze dus bekend als Saule et Les Pleureurs die allerlei hoeken van de muziek (voornamelijk met een wereldsausje) op uiterst sympathieke wijze als één geheel weet te brengen. Het doet een beetje denken aan de werkwijze van de latere Zita Swoon, maar die vind ik net iets scherper. Zelfs Manu Chao durf ik te noemen maar ook die klinken venijniger.
Dit album van Saule (et Les Pleureurs) klinkt toegankelijker maar het speelplezier spat er wel van af.
Op deze cd staat ook een cover van de jaren '80 hit Wonderful Life gezongen door Black. Het is daarmee het enige engelstalige nummer en je herkent het in eerste instantie niet terug door de reggae-achtige invloed (het lijkt haast Doe Maar wel, en nu ik die naam zo noem herken ik soms wel wat terug van deze band in Saul).
Als ik deze laatste cd zo hoor krijg ik al weer helemaal zin in de zomer en zie ik de laatste resten sneeuw liever nu dan morgen wegsmelten en mogen de winterse maanden die vast nog gaan komen helemaal overgeslagen worden.

avatar van o0.
o0.
ben benieuwd, vorig album is insane!

avatar van muziekobsessie
Aero wat is dat toch, staat je erweer bij. had dit album al een tijdje op mijn digitale verlanglijst staan en nu dan echt in bezit. leuk plaatje, vette productie en inderdaad ik hoor de lente...en het is vooral dat enniotintje waar ik van gecharmeerd ben

avatar van muziekobsessie
wouw ben helemaal verkocht aan deze meneer en dit album helemaal mij ding, en als klapper op de vuurpijl blijkt er in november 2012 nog een nieuwer album te zijn verschenen getiteld Géant die nu bij mij binnenstroomt.