Mickey Hart - Rolling Thunder (1972)

Label: WEA

1. Rolling Thunder (Shoshone Invocation) (0:49)
  2. Main Ten (Playing in the Band) (7:02)
  3. Fletcher Carnaby (4:14)
  4. Chase (Progress) (4:03)
  5. Blind John (3:47)
  6. Young Man (2:41)
  7. Deep, Wide and Frequent (5:33)
  8. Pump Song (Greatest Story Ever Told) (4:41)
  9. Granma's Cookies (2:59)
  10. Hangin' On (3:15)
avatar van willemmusic
Jerry Garcia - Garcia, Bob Weir - Ace en Mickey Hart - Rolling Thunder, meer zeg ik niet! Zo'n beetje de hele Jefferson Airplane, Quicksiver Messenger Service + the Dead doen hierop mee. Oh, ja, Stephen Stills, for what it's worth, is er ook bij! En Tower of Power!
Het kon niet op, barstensvolle studios! Lange tafels met rijen joints! Oceanen vol met Californiese witte wijn! Paraplubakken vol gevulde spuiten! En doorlopende catering voor de vreetkick!
Serieus,dit doet soms aan de muziek van Can of Ginger Bakers Airforce denken, lekkere multicultifusion dus. Niet te missen voor Deadheads!
Ik ben de eerste en enige hier, dus een Überdeadhead?

avatar van Dungeon
Zal me hier eens in verdiepen Willem

avatar van Ducoz
Lichtelijk bij elkaar geraapt zooitje, maar meer dan de moeite waard.
Fletcher Carnaby kan zomaar een verloren gegane psychedelische gem zijn...!

Stijn_Slayer
Het is inderdaad niet echt één geheel. Vooral aan de start van het album springen de verschillende stukken nog al van de hak op de tak. Wat ik toch vreemd vind is dat je bij The Grateful Dead op al hun studioalbums hoort dat ze het toch lastig hebben in de studio. Ze voelen zich er niet helemaal op hun gemak en je hebt het idee dat er meer in had gezeten. Dat hoor je op Weirs Ace en deze Rolling Thunder eigenlijk veel minder. Deze albums klinken relaxter, hebben meer een live sound (maar dan gepolijster).

Je hoort wel dat Hart geen groot componist is, maar met name Mickey Hart zelf en Jerry Garcia schitteren weer met hun vrije spel. Als je dan in de verte nog de stem van Slick hoort of de bas van Stephen Stills is het al snel de moeite waard.

Zeer waarschijnlijk niet al te nuchter gemaakt.