cut_ - Millionairhead (1999)

Label: Virgin

1. Jigsaw (3:45)
  2. Sarah (3:51)
  3. Another Day (3:48)
  4. Hey, Hey (5:10)
  5. Millionairhead (2:26)
  6. Shoot the Moon (4:43)
  7. Young Ones (4:32)
  8. No Place for a Loser (3:33)
  9. Space Oddity (4:27)
  10. I Hear You Calling (3:37)
  11. Gypsy (3:45)
  12. Ghost (4:12)
avatar van vigil
Zeer behoorlijke plaat van deze "after" Stiltskin groep. Dus met als zanger Ray Wilson.

avatar van Rogyros
Ik heb deze plaat eigenlijk toegevoegd, maar hij was geweigerd omdat het plaatje niet goed genoeg was. Vigil, bedankt dat jij het alsnog gedaan hebt. Ik had geen beter plaatje.

Goed album. Ray Wilson heeft de band geformeerd. Hij deed dit nadat hij Genesis (onvrijwillig) had verlaten. Op de Nederlandstalige wikipedia staat het volgende over dit album: Wilson werkte vervolgens aan een soloproject onder de naam "Cut_", waarvan hij zelf aangaf dat het volgende Genesisalbum zo zou hebben geklonken als de band met hem zou zijn doorgegaan. Het album Millionairhead kwam in 1999 uit.

Het is een lekker album, met onder meer de Bowie cover Space Oddity. Mijns inziens een aanrader.

avatar van Waldo Jeffers
Erg mooi album inderdaad. Met vooral het nummer Sarah, dat me toch wel bijblijft als 1 van mans sterkste nummers.

avatar van VanDeGriend
Off topiv berichtjes vewijderd. Een dankwoord per PM voor het juiste plaatje wordt vast gewaardeerd

avatar van Rogyros
VanDeGriend schreef:

Maar ja, nu staat er dus wel in mijn bericht dat Vigil dit album heeft toegevoegd, terwijl die eer dus CHIEP toekomt. Dat bericht kan ik niet meer aanpassen, dus op deze wijze pas ik de fout in mijn bericht voor de kritische lezer alsnog aan. Ik hoop dat je het laat staan.

avatar van CHIEP
CHIEP (crew)