Hank Ballard - You Can't Keep a Good Man Down (1969)

Soul / Funk
Label: King

1. How You Gonna Get Respect, Part 1 (2:45)
  2. Teardrops on Your Letter (3:01)
  3. You're So Sexy (2:38)
  4. Funky Soul Train (2:30)
  5. Slip Away (2:55)
  6. Which Way Should I Turn (3:36)
  7. With Your Sweet Lovin' Self (2:51)
  8. Are You Lonely for Me Baby (3:10)
  9. Thrill on the Hill (2:51)
  10. Woman Is Man's Best Friend (2:39)
  11. Unwind Yourself (2:17)
  12. Come on Wit' It (2:41)
avatar van jelmer19
Jah en dan ontdek je tot grote ontsteltenis dat Hank Ballard nog niet eens op musicmeter staat. Maar snel toegevoegd dus
Dit is een goeie funky soulplaat die van begin tot eind blijft boeien. Voor de genen die hem niet kennen een aanrader want nummers als ''With Your Sweet Lovin' Self'' zijn fantastisch!!!! Die blazers

Ooh en ik kom er net achter dat de producties van James Brown zijn. Dus checken die plaat mensen!

avatar van Angelo
't Klinkt natuurlijk erg aanlokkelijk en zo, “geproduceerd door James Brown”, maar als je kijkt naar de inhoud van het album dan is het maar weinig verassend. Alle nummers lijken wel de automatische piloot-status te hebben (met de gedachtegang dat het wel goed zal zijn als er een mix wordt gebracht van soul en funk), ook de vocale bijdrage van Hank Ballard is niet overtuigend. Het leukste materiaal dat hierop staat bestaat ook nog eens uit alleen de covers: Unwind Yourself van Marva Whitney, Steal Away van Jimmy Hughes, Are You Lonely for Me Baby van Freddie Scott, en tot slot Funky Soul Train van Bobby Byrd. Alle originele versies zijn echter veel beter en veel overtuigender, dat laatste vooral. Van zijn eigen materiaal moet Ballard 't ook niet hebben. Het blijft allemaal tamelijk oppervlakkig en zonder bezieling. Een nummer als Teardrops on a Letter heeft qua tekst best nogal wat emotionele bangage te bieden, maar de zangstijl van Hank Ballard doet je afvragen of hij wel beseft wat hij zingt. Daarom is hij beter af de meer oppervlakkige liedjes als You’re So Sexy en With Your Sweet Loving Self, al moet de opmerking gemaakt worden dat vooral de instrumentale begeleiding bij deze twee nummers het mooist overkomt. Uiteindelijk kom ik niet verder dan 'n hele krappe drie-en-een-halve ster. “Geproduceerd door James Brown” zegt uiteindelijk dus niets. Als ik niet beter zou weten zou ik bijna zeggen dat dit niets meer is dan 'n low budget album van de zoveelste willekeurige soulzanger.

avatar van Reijersen
Deze man had al zo zijn successen met the Midnighters. Dit door James Brown geproduceerde album moest dat succes weer terugbrengen.

How You Gonna Get Respect – lekker funky opener
Teardrops on Your Letter – mooi, gedragen nummer
You’re So Sexy – swingend, en lekker funky nummer
Funky Soul Train – swingt en grooved nog even lekker door. Goed hard gezongen ook. Refrein werkt ook goed.
Slip Away – stukje rustiger, maar wel mooi
Which Way Shoul I Turn – zitten duidelijk genoeg blazers in
With Your Sweet Lovin’ Self – die groove en dat ritme zijn wel echt heel lekker
Are You Lonely for me Baby – lijkt erg op het origineel, maar Hank heeft een ijzersterke stem natuurlijk
Thrill on the Hill – let’s go let’s go let’s go
Woman is Man’s Best Friend – prima nummer
Unwind Yourself – fijn gezongen vooral