Pat Benatar - Live from Earth (1983)

Label: Chrysalis

1. Fire and Ice (3:46)
  2. Lookin' for a Stranger (3:28)
  3. I Want Out (4:05)
  4. We Live for Love (3:39)
  5. Hell Is for Children (6:06)
  6. Hit Me with Your Best Shot (3:07)
  7. Promises in the Dark (5:14)
  8. Heartbreaker (4:21)
  9. Love Is a Battlefield (5:25)
  10. Lipstick Lies (3:51)
avatar van musicfriek
Typisch geval van een paar hits en toen helemaal vergeten. Zit net te kijken op haar naam en schrok hoeveel albums ze eigenlijk nog gemaakt heeft! Zitten wel erg veel verzamelaars tussen valt me op. Ze zal wel eeuwig moeten teren op het nummer Love is a Battlefield (wie kent het niet?) en in mindere mate We Belong, Invincible en All Fired Up.

avatar van Saldek
American rock. That's what it is. Lekker, gangbaar, pittig, weinig complex en gaan als een banaan. Ze heeft nooit een vooraanstaande positie genoten in popbizz. Alleen toen even met 'Love is a battlefield'. En hoewel ik het best een lekker nummer vind is het van weinig overeenstemmend kaliber in vergelijking met haar gebruikelijke werk. Haar muziek is rockmuziek. In z'n geheel niet extreem maar ook zeker niet soft, op uitzonderingen na. Dit livealbum is doorgaans van gelijkwaardig nivo. Alleen 'Hell is for children' behoort tot de uitspringers op deze. Zeer heftig nummer overigens en een zeer directe tekst. Met 'children' bedoelt ze trouwens niet die kleine huppelende wezentjes, maar eerder een vorm van spot op een bep. doelgroep. Lekker album met deze als ultieme knaller: 3,5

knight3
De tegenhanger Live From Hell (bootleg) was toch echt beter. In 1998 verscheen Concert Classics uit 1980, met voornamelijk werk van In the Heat of the Night. Die vind ik vele malen beter!

avatar van Rinus
Een matige album. Een halve live registratie, met matige uitvoeringen erop. Pat kon zoveel beter. Eigenlijk alleen aardig voor "Love is a battlefield". Maar daar kon je toendertijd ook de 12" voor kopen.

avatar van Snakeskin
met "Love is a battlefield" giga gescoord. het vervelende van de jaren tachtig was wel dat wanneer een plaat hot was, hij elk uur bijna voorbij kwam als je naar de radio zat te luisteren. Het was al geen denderend nummer en omdat het uiteindelijk iedereen de neus uitkwam heeft Benater in Nederland nooit echt voet aan de grond gekregen.

Maar wel met een geweldige clip.

avatar van jurado
Snakeskin schreef:
met "Love is a battlefield" giga gescoord. Het was al geen denderend nummer .
Elke keer als ik dat nummer hoor ben ik weer een klein jongetje...

avatar van Snakeskin
dat is wel herkenbaar. Achteraf is die tijd leuker dan je dat op dat moment realiseert, maar .....................dat maakt deze plaat er niet echt veel beter op.