Pat Benatar - Gravity's Rainbow (1993)

Label: Chrysalis

1. Pictures of a Gone World (0:33)
  2. Everybody Lay Down (4:20)
  3. Somebody's Baby (4:26)
  4. Ties That Bind (3:38)
  5. You & I (4:23)
  6. Disconnected (3:42)
  7. Crazy (4:25)
  8. Every Time I Fall Back (5:02)
  9. Sanctuary (3:52)
  10. Rise (Part 2) (3:02)
  11. Kingdom Key (4:17)
  12. Tradin' Down (3:30)
avatar van Saldek
Na een jazzy periode komt Pat hier weer met een album that rocks! De wijze waarop ze met haar jazzy periode afrekent vind ik wel leuk. Wanneer je deze cd in de player doet begint het wederom met een jazzachtig pianostukje.
Dat duurt een minuutje of zo waarna het abrupt stopt (alsof de pianoklep naar benee dondert). Vanuit de verte lijkt het gitaargeluid steeds dichterbij te komen, en vanaf het moment dat het volledig beslag heeft gelegd op je speakers laat de gitaar niet meer los.
Rauw is het, plain rock. Geen geluidjes en synths maar pure pure rock. Pat is hier als vanouds op dreef. 4 pnt.

avatar van Rinus
Een zeer goed album van Pat. Ben nog steeds op zoek naar de vinyl uitvoering. 4 sterren.

avatar van habada
Saldek schreef:

Jazzy? Bedoel je bluesy

avatar van habada
Lekker album van Pat
Eigenlijk heeft ze geen slecht of matig album gemaakt

avatar van Saldek
@ habada:
Naar aanleiding van jouw bericht maar even 't ouwetje van Pat er weer bij gepakt, en ik ben eruit wat de misgeslagen plank is:
In verleden kon ik nogal de neiging hebben om zaken in een hokje te plaatsen gebaseerd op een 'natte vinger'-conclusie. Punt is dat er wél een paar songs op staan met een behoorlijke jazzy insteek. En wat ik denk is dat ik toen op basis van die enkelen voor 'het gemak' even het hele album onder die categorie heb gegooid... (zucht).
Want inderdaad: ook al staan er zo'n drie jazzy-achtige dingen op, het gros laat zich heel wat dichter plaatsen bij het bluesgenre..
Beetje schrinking doe ik wel... Maar, bedankt!