Oddisee - Traveling Man (2010)

Label: Mello

22. Las Vegas (1:21)
  23. DC (1:47)
  24. Houston (4:05)
avatar van Rhythm & Poetry
Hij gaat een andere weg in slaan met dit album, dat lijkt me een goede keus. Vond hem de laatste tijd minder worden, hopelijk is Traveling Man weer een sterk album.

Rene1979
Op Diamond District vond ik hem wel erg goed.!

RedLightCityBoy
Leuk al die steden.

P-DawG
Geen Amsterdam.

Geen Delft

avatar van Rhythm & Poetry
Oddisee is zeer productief, maar dat lijkt hem steeds meer de kop te gaan kosten. Met het project lijkt hij minder creatief te worden, zijn beats vallen in het niets bij de sterke producers van deze tijd. Dit conceptalbum had daar verandering in kunnen brengen, maar helaas. Hij probeert nog wel per stad een beat te bakken die daar bij past, maar daar slaagt hij te weinig in. Natuurlijk hoor ik de drukte in New York terug, hoor ik de emotionele band die hij heeft met Washington, heeft Tokyo een Oosterse vibe en is Atlanta de grappige uitspringer. Maar al met al weet het gewoon niet te pakken. Veel van hetzelfde, alsof Oddisee een enorme kleffe prak heeft gemaakt die snel te berijden is, maar naar niks smaakt. Traveling Man mist meer dan alleen wat peper. Neem je tijd Oddisee!

avatar van thgryda
Vrij raar dat die een slechte rating krijgt, hoorde hier goeie dinge over , niet dus ?

avatar van Niek
Dat is één stem. En van Rob nog wel!
Maar ik zou geen conclusies trekken op basis van één stem.

avatar van Rhythm & Poetry
Nee man en ik haat sowieso. Dat komt omdat ik vroeger misbruikt ben als kind.

avatar van Niek
Klik. Voor een ieder die zich heeft laten remmen door de veel te lage waardering van Rob.

avatar van Stapler
Rhythm & Poetry schreef:
Nee man en ik haat sowieso. Dat komt omdat ik vroeger misbruikt ben als kind.

Eigenlijk alleen omdat "ik haat sowieso". Wat je daarna zegt kan eigenlijk niet Rob .

Maxmus
Kijk niet naar de rating van dit album.
Dit is gewoon een heerlijke instrumentale tape die je moet horen!

Improvision
Rhythm & Poetry schreef:
Ik vind net dat dit zijn meest creatieve project is tot nu toe. Het project is zelfs zo creatief dat hij zich niet eens hoéft te meten met de producers van zijn tijd.

Detroit is trouwens gru-we-lijk als soundtrack bij een nachtelijke fietstocht.

avatar van BZN
BZN
Lekker instrumentaal dingetje hoor,
een paar waardeloze dingen maar ook een paar hele dikke beats!!

avatar van Osiris Apis
BZN schreef:
Lekker instrumentaal dingetje hoor,
een paar waardeloze dingen maar ook een paar hele dikke beats!!

Mee eens! Sao Paolo, Brixton, San Fran, Stockholm en Detroit zijn mijn favo's.

avatar van bennerd
Tijd voor een serieuze herwaardering hier, van 2* naar 4*. Sinds ik de laatste dagen erg kan genieten van J Dilla's Donuts heb ik dit nog maar eens een kans gegeven. Wat een gevoel weet Oddisee te leggen in zijn beats. In tegenstelling tot R&P vind ik het album wel erg geslaagd. Lekker album, ben benieuwd hoe lang het enthousiasme blijft hangen. Dit soort instrumentale hiphop-albums trek ik wel.

avatar van j.b.b.l
Lekkere frisse producties van Oddisee.Goodbye DC,Miami,Stockholm,Detroit en Las Vegas zijn mijn favorieten.

*3,5