Spellbound - Breaking the Spell (1985)

Zweden
Label: Sonet

1. Seducer (1:18)
  2. Love Taker (4:39)
  3. Hooked on Metal (4:42)
  4. Raise the Roof (4:39)
  5. Piece of My Heart (4:21)
  6. Crack Up the Sky (4:04)
  7. Passion Kills (4:45)
  8. Rock the Nation (4:19)
  9. Loud and Dirty (4:49)
  10. Burning Love (4:57)
Nieuwstad
lekkere Zweedse hardrock, melodieus maar ook stevig, soms een beetje Europe/ Malmsteen achtig

had ik vroeger op bandje, nu even gedownload, leuk om dan weer terug te horen na al die jaren

avatar van Lau1986
Spellbound is inderdaad een lekkere Zweedse hard rock/Heavy metal band. De zanger is lekker rauw, hier en daar doet hij mij aan accept denken, en de nummers zitten lekker in elkaar. Catchy en bomvol rock. Leuk, maar geen topper.

avatar van Faalhaas
Luistert na al die jaren nog steeds verdomd lekker weg. De stevige, melodieuze hardrock icm die rauwe strot werkt erg goed.

In het straatje Van Halen/ Krokus/ Thin Lizzy/ Europe.

avatar van namsaap
Tegenwoordig is Hasse Froberg zanger/gitarist bij The Flower Kings en maakt hij daarnaast verdienstelijk albums met HFMC. De muziek die hij tegenwoordig maakt staat ver van de muziek waarmee hij veertig jaar geleden zijn carrière begon.

Met Spellbound maakte hij melodieuze hardrock die aardig in elkaar stak, maar waarmee hij weinig opzien baarde. Het zit een beetje in de hoek van bands als Y&T (luister maar eens naar Crack Up The Sky) en landgenoten Europe. Vocaal klinkt Hasse zeker nog niet op zijn best, al is zijn zangprestatie hier niet slecht. Een aardig album om eens te luisteren, maar niet om vaker te draaien.