Pop in Je Moerstaal Deel 3 (1990)

Alternatieve titel: Nederbeat door de Jaren Heen

Label: CNR

1. Clouseau - Wil Niet Dat Je Weggaat (4:56)
  2. Doe Maar - Doris Day (3:45)
  3. Toontje Lager - Ben Jij Ook Zo Bang (2:40)
  4. Het Goede Doel - Alles Geprobeerd (6:17)
  5. Klein Orkest - Over de Muur (3:30)
  6. Hans de Booij - Alle Vrouwen (3:30)
  7. Polle Eduard - In de Stad (3:57)
  8. Armand - Blommenkinders (3:34)
  9. Frank Boeijen Groep - Kronenburg Park (4:01)
  10. Henny Vrienten - Geen Ballade (4:05)
  11. De Dijk - Groot Hart (3:16)
  12. VOF de Kunst - Suzanne (4:46)
  13. Doe Maar - Belle Helene (2:48)
  14. Bloem - Even aan Mijn Moeder Vragen (2:58)
  15. Circus Custers - Kop in de Wind (5:25)
  16. Peter Koelewijn - Hotel Farao (4:22)
avatar van kaztor
Over de gehele linie iets minder dan de vorige twee delen en dat komt met name door liedjes 1, 12, 14, 15 en 16 (Suzanne !!). Doe Maar is er ook weer met Doris Day en het tekstueel hele foute Belle Helene. Niet hun sterkste liedjes.
De beste liedjes vind ik Blommenkinders, Alles Geprobeerd en Toontje Lager's antwoord op het doemdenken, Ben Jij Ook Zo Bang.

avatar van echoes
Ik vind Wil Niet Dat Je Weggaat 1 van de weinige goede Clouseau nummers. Stoor me ook niet aan Suzanne, maar dat zal met jeugdsentiment te maken hebben. Doris Day is zeker niet Doe Maar's beste.

Favorieten hier zijn zeker Alles Geprobeerd en Ben Jij Ook Zo Bang alsook Geen Ballade en Groot Hart.

avatar van kaztor
Suzanne was een leuk liedje toen ik 9 was.
Als ik het nu terug hoor vind ik het een geheid skipmoment. Kan er helemaal niks aan doen.

Groot Hart trouwens vergeten te noemen. Klassiekertje!

avatar van vigil
De tekst van Suzanne is de 1ste paar keer wel grappig maar daarna had ik het ook snel gehad. Muzikaal is het sowieso dramatisch.

Mijn sterren zijn voor 3,4,5 en 15