Otis Redding - The Definitive Soul Collection (2006)

Soul
Label: Rhino

1. These Arms of Mine (2:32)
  2. That's What My Heart Needs (2:39)
  3. Pain in My Heart (2:24)
  4. Come to Me (2:46)
  5. Security (2:36)
  6. Chained and Bound (2:39)
  7. Mr. Pitiful (2:42)
  8. That's How Strong My Love Is (2:24)
  9. I've Been Loving You Too Long (To Stop Now) (2:56)
  10. I'm Depending on You (2:31)
  11. Respect (2:10)
  12. I Can't Turn You Loose (2:44)
  13. A Change Is Gonna Come (4:16)
  14. Satisfaction (2:46)
  15. My Lover's Prayer (3:10)
  16. Fa-Fa-Fa-Fa-Fa (Sad Song) (2:43)
  17. Try a Little Tenderness (3:21)
  18. I Love You More Than Words Can Say (2:53)
  19. Tramp (3:03)

20. Shake (2:32)
  21. Knock on Wood (2:52)

22. Glory of Love (2:51)
  23. (Sittin' on) the Dock of the Bay (2:44)
  24. The Happy Song (Dum-Dum) (2:41)
  25. Lovey Dovey (2:36)

26. Amen (3:05)
  27. Hard to Handle (2:20)
  28. Look at the Girl (2:38)
  29. Papa's Got a Brand New Bag (2:31)
  30. I've Got Dreams to Remember (3:14)
avatar van thelion
De beste nummers van Otis verzameld op 2cd's.
Dit is de Beste Otis Redding verzameling die er te koop is voor een schappelijke prijs.
Wil je een totaal overzicht van zijn cariere dan is dit het enige dat nog completer is dan deze, maar hiervoor moet je wel in de buidel tasten.

Father McKenzie
Deze serie is gewoon top. Ik heb daarin ook al een verzamelaar van Todd Rundgren. Die zijn altijd gewèldig goed samengesteld, dat is waar, Lion!

avatar van Janz
thelion schreef:
De beste nummers van Otis verzameld op 2cd's.

Ik raad de 5CD 100 Hits aan. Voor een tientje heb je dan in 1x zowat alle Stax studio-opnamen bij elkaar.

De 5CD 100 Hits is ook interessant, maar dit is een uitstekende selectie uit al het werk dat Otis Redding heeft gemaakt, ondanks de jonge leeftijd waarop hij helaas overleed. Je vindt op deze Definitive Collection de crème de la crème en ook nog eens prima geremastered. Wat een talenten had deze man, niet alleen als zanger maar ook bijvoorbeeld als liedjesschrijver. En als live entertainer, want vergeet niet naast deze dubbelaar ook het Live in Europe te beluisteren. Zijn stem en zijn songs raken je: superlatieven schieten mij tekort.

Als je dit waardeert dan is mogelijk ook 5 classic albums van Otis interessant. De eerste 5 studioalbums bij elkaar.

avatar van Rinus
Ik heb ook verschillende CD's uit deze serie, en de re-mastering van Rhino is altijd met heel veel liefde gedaan. Zo ook met deze mono opnames. 30 prima nummers uit de man zijn carriere. Voor mij genoeg. .

Ja klopt, er zijn er meerdere in deze serie. Ik heb er ook een aantal met een prima selectie en geluidskwaliteit.

avatar van Dibbel
50 cent in de kringloopwinkel vanmiddag .