Carolyn Wonderland - Bloodless Revolution (2008)

1 stem

Blues / Rock
Uitgebracht in eigen beheer

1. Smile (3:39)
  2. This Land (3:16)
  3. Annie's Scarlet Letter (4:22)
  4. He Said She Said (3:23)
  5. Unbroken (3:24)
  6. Judgment Day Blues (4:25)
  7. Bloodless Revolution (4:32)
  8. Heart (4:09)
  9. Homelessness in Austin (3:57)
  10. From a Waffle Booth Six (2:26)
  11. Driving into the Sun (3:49)
avatar van Ronald5150
Carolyn Wonderland is een Amerikaanse zangeres en gitariste uit Austin, Texas. Ik heb haar ooit in een kleine blueskroeg in Amsterdam live zien spelen. Ik was toen al erg onder de indruk van haar stem en gitaarspel. Daar speelde ze ook nog lapsteel en trompet. Een multi-talent dus. Deze plaat "Bloodless Revolution" is een mooie verzameling blues en roots songs. De ene keer ingetogen, de andere keer rauw en rockend. Haar stem heeft een mooi rafelig randje en in de verte hoor je een klein tintje van Janis Joplin. Ook doet ze me denken aan een rauwere versie van Susan Tedeschi. Al met al een uitstekende plaat met goede songs. Samen met haar band is ze goed op dreef, en ze houdt de traditie van erfgoed van muziekstad Austin levend.