Dit is toch best een aardig album. De producties zitten zelfs echt heel goed in elkaar, heel jazzy vooral. Het jammere is alleen dat de mc's op geen enkel nummer het niveau van de producties halen. Vrijwel elk nummer zijn ze namelijk meer aan het 'mompelen' dan dat ze aan het rappen zijn. Misschien ligt het aan mij maar ik vind ze gewoon overtuiging missen. Daar komt nog eens bij dat je heel duidelijk hoort dat dit tweetal uit Den Haag komt. Hoewel ik normaal gesproken geen moeite met accenten heb, doet dat dit album echter, in combinatie met het gebrek aan overtuigingskracht en delivery, bijna de das om.
Dat wil echter niet zeggen deze twee broers (!) slechte rappers zijn, er zullen vast wel mensen rondlopen die ze kunnen waarderen en ik kan ook wel inzien waarom; De teksten zijn namelijk zeker niet slecht en er zitten een aantal goede boodschappen in hun teksten verwerkt. Wat dat betreft is Pestkop voor mij lyrisch gezien het beste nummer maar eigenlijk is dat dan weer meer spoken word dan rap. Alhoewel ze nummers als Gladde Praatjes en Vraag en Aanbod van mij weg hadden mogen laten, voelt het ook vrijwel nergens clichématig aan.
De bijna 10 minuten durende instrumentale outro maakt voor mij ook veel goed, ideaal om een beetje bij weg te dromen. Dus ondanks dat ik hier geen hoog cijfer aan uitdeel was het zeker wel de moeite waard; De producties zijn namelijk echt van bijzonder hoog niveau en er staan toch een paar goede nummers op. Gelukkig bestaat een vrij groot deel van het album uit interludes met mooie instrumentaties en goed sample gebruik zodat je niet constant lastig wordt gevallen door de mc's.
***