Sylvain Chauveau - Un Autre Decembre (2004)

Frankrijk
Neoklassiek
Label: 130701

1. Minéral (3:28)
  2. Sous Tes Yeux Probablement (1:17)
  3. Granulation 1 (1:38)
  4. Neuf Cents Lunes (3:56)
  5. Alors La Lumière Vacille (1:08)
  6. Granulation 2 (0:57)
  7. Il Fait Nuit Noire à Berlin (2:12)
  8. La Lettre Qu'il N'envoya Jamais (2:00)
  9. Granulation 3 (1:35)
  10. Un Autre Décembre (2:25)
  11. Granulation 4 (1:26)
  12. Du Rêve Dans les Yeux (1:30)
Mooie dingen over gelezen. Mengeling van klassiek en electronica. Moest ik binnenkort 's naar op zoek gaan. Overigens is dit uitgebracht op een sublabel van Fat Cat dat ooit in het leven is geroepen om een plaat van Set Fire To Flames uit te kunnen brengen.

ElMeroMero
herman schreef:

Set Fire To Flames

Ahhaah, dit klinkt me als (zéér goede) muziek in mijn oren. Nu is dat niet verwonderlijk want postrock(ja toch ?) wordt in huize ElMeroMero nog steeds het best geserveerd in het Frans(-Canadees).

Laat je wat van je horen als je meer weet over deze artiest, herman ?

Da's goed hoor (weet alleen nog niet of dit postrock is)!

ElMeroMero
Nou ja, je verhaal klinkt wel interessant genoeg om enige moeite te doen wat meer over deze artiest te weten te komen. En als het van een Fat Cat-achtig label komt, is dat sowieso wel een plusje.

avatar van FisherKing
Van wat ik nu beluister is het mengsel van klassiek en Yann Tiersen/Joe Hisaishi, absoluut geen postrock, daarvoor ligt het tempo gewoon te laag. Wel heel mooi, bij Des Plumes Dans La Tête althans.

avatar van FisherKing
Vrij minimalistisch, dit werk. En daardoor ook vrij ontoegankelijk. Ik vind het niet één van de topwerken van Sylvain Chauveau. De nummers blijven te abstract en roepen te weinig emotie op.

Dan liever Des Plumes Dans La Tête en Le Livre Noir de Kapitalism.