Roachford - Roachford (1988)

Rock / Soul
Label: Epic

1. Give It Up (3:39)
  2. Family Man (3:48)
  3. Cuddly Toy (Feel for Me) (3:49)
  4. Find Me Another Love (4:20)
  5. No Way (4:06)
  6. Kathleen (5:53)
  7. Shotgun [Crazy World We Live In] (3:36)
  8. Lying Again (3:34)
  9. Since (3:23)
  10. Nobody But You (4:25)
avatar van musicfriek
Ik ben wat verbaasd over het genre, soul? Zou best kunnen, want ik ken alleen het nummer Cuddly Toy en die doet meer pop/rock aan. Een van de betere nummers uit 1989 trouwens. Bijna 10 jaar later brachten ze nog Naked Without You uit, ook een prima song.

avatar van Poeha
Ze hebben veel meer uitgebracht, musicfriek

Cuddly Toy is trouwens een wereldnummer.
Mijn nummer 1 van 1988

Zal het album weer eens tevoorschijn halen en het een waardering geven, net als de andere albums van de groep Roachford.

avatar van laxus11
Cuddly Toy is toch wel een hele leuke plaat

laxus11 schreef:
Cuddly Toy is toch wel een hele leuke plaat

Sterker nog een van de meest aanstekelijkste hits uit de jaren '80. Aangezien er een remaster is uitgebracht met wat bonusmateriaal zal deze plaat binnenkort wel in huize vigil te vinden zijn

avatar van Poeha
Een remaster? Oei dat wist ik nog niet, dan wordt het tijd dat ik hem ook eens origineel ga aanschaffen
Eens zien of die andere albums ook geremastered worden, want ze hebben nog meer prima albums uitgebracht.

Amazon.com: Roachford: Roachford: Music

Van het Get Ready album, welke ik al wel heb, is ook een remaster. Deze heeft 7 bonustracks waaronder 3 remixen.

avatar van vigil
De remaster is indmiddels een weekje in huis en daar heb ik geen spijt van...

Destijds noemden ze de muziek van Roachford Streetsoul. Of te wel een soulzanger die veel gebruikt maakt van gitaren. Dat het eigenlijk gewoon een neger was die pop/rock muziek maakte was blijkbaar een brug te ver. Natuurlijk zitten er wel de nodige soulconnecties in (vooral de rustige nummers) maar om het soul te noemen gaat te ver.

Het beste nummer van de plaat is ook de bekendste. Door de vorig jaar verschenen remaster staat dit nummer er in totaal 5 keer op. Een keer uiteraard als album versie, na het album staat nog de niet extreem veel afwijkende extended versie en op cd3 nog 2 mixes (waaronder een meer vermakelijke dan echt goede house mix) en een live versie van deze klapper.

Andere zeer goede nummers zijn (al valt er sowieso geen enkel nummer door de "ondergrens") zijn Give It Up, Shotgun (Crazy World We Live In) en de andere single Family Man.

Ik geef een 4 (eigenlijk 3,75 maar door CT rond ik het maar naar boven af).

avatar van Poeha
De hier aangegeven tracklist is van de US versie. Op mijn exemplaar staat het zeer aanstekelijke Beautiful Morning i.p.v. Shotgun [Crazy World We Live In]

avatar van gigage
Ik raad altijd binnen enkele seconden de song en meestal de artiest indien een mega rock hit uit de jaren tachtig in de kroeg voorbij komt. Het is niet zo ingewikkeld behalve vandaag. Roachford? Cudly Toy? Een hele sterke track met prima refrein, zo herkenbaar, maar helaas. Feel for me, baby.

avatar van Rainmachine
Voor een lekkere vrolijke en niet te moeilijke start van deze zondag even gestart met de debuutplaat van Roachford uit 1988. Een wat onderschatte maar ook overschatte band uit de jaren 80. Een band met enorm potentieel door de prima stem van de zanger en een aantal fraaie catchy nummers. Er zitten echter vaak ook een paar uitglijders op de albums en dan neigt het teveel naar niks-aan-de-hand muziek. Het eerste nummer is meteen al mis, maar dat wordt vergeven door opvolgers Family Man en Cuddly Toy. Cuddely Toy doet mij ook wat denken aan een nummer van Aretha Franklin, kan zo niet op de naam komen. Het is allemaal wel wat de foute jaren 80 met wat fout overheersend toetsenwerk en drumcomputer. Met een andere producer had je denk ik een heel ander album gehad, maar dat zullen we nooit weten.