BZN - In the Beginning 1967-1970 (1980)

Label: Polydor

1. Everyday I Have to Cry (2:45)
  2. Maybe Someday (2:14)
  3. Mother Can You See Me (3:41)
  4. Coming to My Dreams (2:37)
  5. (I'm Gonna Be) Your Man (2:33)
  6. Spring Is in the Air (3:14)
  7. Waiting for You (2:21)
  8. Gonna Take My Mind Off Maria (2:31)
  9. This Is What I Feel (3:29)
  10. I Don't Want to Give Myself (2:31)
  11. Far East Traveller (2:58)
  12. Mor'een (2:37)
Deze heb ik ook in mijn CD-kast staan. Al die Polydor-singles door elkaar husselen en je hebt een fijne verzamelaar!
Een aantal leuke covers en toch ook veel eigen nummers nog in die vroege beat- en latere rockstijl. Op hun debuut-album uit 1971 gaan ze nog een tandje verder, nog geen Led Zep of D P, maar wel een aanloopje daar naartoe.
BZN ging later de Schlager-achtige kant op, wel gezongen in het Engels en af en toe Frans, en daar zitten toch ook weer mooie songs tussen.
Ik vind niet alles van die latere jaren echt mijn ding, maar BZN wist dondersgoed hoe ze geld met steeds dezelfde soort songs te maken de markt konden bereiken. De bandleden (die nu nog leven) wonen al jaren in hele grote dure huizen, het zijn geen dommerds dus (niet de kopers)!!!

avatar van heartofsoul
Er lopen waarschijnlijk heel wat mensen in Nederland rond die graag naar BZN luisteren - die mensen moeten dit bericht maar niet verder lezen... . Dat de groep begonnen is als beatcombo, het was me tot voor kort ontgaan, maar misschien is Radio Veronica (waar ik in de zestiger jaren geregeld naar luisterde) hun singles pas gaan draaien vanaf 1970? Welnu, hun beatsongs stellen niet veel voor, die zijn onbenullig, de arrangementen zijn weinig sprankelend en de zang is afgrijselijk. Gelukkig heeft de cd een korte speelduur...

avatar van gaucho
Het zou beter worden, maar dat wist je waarschijnlijk al: BZN - The Golden Years of Dutch Pop Music (2016)

Ik heb hier ook niet veel mee (ik ken alleen de singletjes uit die tijd), maar vanaf pakweg 1970, toen ze nummers voor het Negram-label gingen opnemen, maakten ze best een paar leuke rocknummers, waarvan er enkele als bescheiden Nederrockklassiekers mogen gelden.

Ik heb zelf deze LP, die (nog) niet op MusicMeter staat. Nogal bedriegelijke hoes en bij de samenstelling hinkten ze duidelijk op twee gedachten. Maar kant 1 heeft al die singles uit de eerste helft van de jaren zeventig keurig verzameld, waarna het op kant 2 verder gaat met Mon Amour en wat daarna volgde. Staat Anny toch niet voor niets op de hoes

Was een budget-uitgave van EMI (MFP was toen hun budgetlabel) uit 1980, en je komt 'm nogal eens tegen in de kringloopbakken voor een euro, en vaak ook nog in uitstekende staat. Geen slechte deal, al ligt bij mij kant 1 veel vaker boven dan kant 2...