Good Dog Happy Man - Good Dog Happy Man (2009)

Label: Good Dog Happy Man

1. Wasyourswasmine (4:14)
  2. Snatch (4:22)
  3. The Mighty (4:34)
  4. Pete Doherties (3:05)
  5. Napoleon's Army (4:43)
  6. Get Off My Back (2:49)
  7. Green (4:28)
  8. Pass the Salt, Fucker (3:06)
  9. Welcome to the Upside (4:23)
  10. The Common Good (3:23)
  11. Zoom (4:11)
  12. Make Up Scrabble (4:43)
avatar van platedraaier
De winnaars van "de grote prijs" 2007 hebben hun debuut cd afgeleverd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik "de grote prijs" nooit volg en dus ook niet wist dat dit bandje ooit gewonnen had. Maar na de eerste 3 nummers in de cd winkel geluisterd te hebben besloot ik deze cd mee te nemen.
Rockmuziek met veel funky baswerk. De zanger is absoluut goed te noemen. Eigen smoelwerk ook wel. Een herkenbare eigen sound zeg maar. Hier en daar word er leuk geexperimenteerd.
"Pete Doherties" is hierbij een leuke uitschieter. Ook het orgeltje op "Get off My Back" valt op. Verder is het een diversiteit aan stijlen en wat goed jaren `70 jatwerk.
Echt van mijn stoel geblazen word ik niet, maar gewoon lekker en af en toe verrassend is het zeker wel.