Michel Berger - Dreams in Stone (1982)

1 stem

Frankrijk
Label: WEA

1. JFK (2:55)
  2. American Island (5:01)

met David Palmer

3. Walking Through the Big Apple (4:15)

met Bill Champlin en Lynn Carey

4. Street Sonata (0:35)
  5. Living Under the Gun (3:41)

met Jennifer Warnes en Robben Ford

6. Apple Pie (4:00)

met Bill Withers en Steve Lukather

7. Rooftops (2:50)
  8. Anything Can Happen Here (4:10)

met Max Gronenthal

9. Innocent Eyes (4:55)

met Rosanne Cash en Robben Ford

10. Parade (2:37)

met Steve Lukather

avatar van Madjack71
Deze lp gekocht op een beurs vanwege de hoes die ik mooi vind. Kende de naam niet en wist ook niet wat ik kon verwachten. Blijkt dat deze Dream in Stone niet eens hier op MuMe bekend was en verder ook zo goed als niet te verkrijgen is. Dat maakt dit muzikale koopje wel des te leuker, zonder nog 1 noot gehoord te hebben.
Bij wat gespeur op Wikipedia (engels), blijkt het hier om een Fransoos te gaan die met France Gall getrouwd was en al weer een aantal jaren overleden is.
Na een aantal franse albums is dit Dreams in Stone ontstaan, die geheel in America is opgenomen en er ook geheel naar klinkt. Maar goed met medewerking van een Jennifer Warnes/Steve Lukather en Jeff Porcaro gaat dat vanzelf.
Dit Dreams in Stone zou bedoeld zijn als een musical, maar is totaal geflopt. Toch valt er hier en daar genoeg te beluisteren en wordt er natuurlijk goed gemusiceerd, door de verscheidenheid aan muzikanten. Het klinkt als een soort kruisbestuiving van Fame/Billy Joël en Christopher Cross. Waar bijv. een Walking Through The Big Apple m.i verwant is aan een Billy Joël, de apple valt niet ver van de boom. Living under the Gun met Jennifer Warnes zit ook goed in elkaar en heeft een mooi tussenstuk. Maar met de zangkwaliteiten van een Jennifer Warnes is nooit echt iets mis mee geweest.
Het album heeft ondanks de grote verscheidenheid aan artiesten die er aan meewerken, toch een goed geheel, dat zal dan wel de hand van Michel Berger zijn geweest.
Toch blijft het allemaal een beetje aan de oppervlakte en weet het niet over de hele plaat evenveel te pakken. Beetje als Toto, het klinkt goed, weet de aandacht, zo nu en dan ook wel te vragen, maar blijft wat afstandelijk.
Edoch, een leuk hebbedingetje, met een aantal aardige nummers.
De hoes is voor mij de reden om zo'n lp wissellijst eens te gaan halen.

avatar van DeWP
Wel een aardig album, maar meer ook niet. Veel "gelikte" deuntjes, niks verrassends maar het klinkt wel goed verzorgd en professioneel.