Suicidal Flowers - Burn Mother Burn (1996)

Label: Delerium

1. Burn Mother Burn (4:32)
  2. Fatwah (5:29)
  3. Rhythm of the Bell (3:17)
  4. Bite Your Hand (3:08)
  5. Abuse Your Mind (3:33)
  6. Ginger Acid Nightmare (3:33)
  7. Connie (4:42)
  8. Coyote (4:13)
  9. Ease II (4:48)
  10. Surfin' on Heroin (4:15)
  11. Wasted Soul (5:12)
Soms kom je een keer een plaat tegen en je hebt geen idee wat het is. Gekocht in de uitverkoopbak in de Vinylloods.
En dan maar wat zoeken op internet. Deze groep uit Noord Engeland heeft in de jaren 90 een aantal albums gemaakt. Dit was het eerste op het delirium label.
Het eerste nummer Burn, mother, burn intro start met allerlei Indische elementen, waarna het gewone nummer Burn, Mother, Burn weer een stevig rocknummer is. De plaat gaat alle kanten op , is erg afwisselend, psychologische folk, garagepunk, en pro rock, alles redelijk door elkaar. Toch is het wel herkenbaar.
Een vreemde plaat, de groep is voor het millennium uit elkaar gegaan.
Op zich vind ik het wel leuk zo iets te 'ontdekken'.
Een 3,5.

Ik zie dat er nog steeds niemand is die deze Engelse band kent. Laat ik nog wat 'labeltjes' noemen voor deze band uit Yorkshire. Je hoort psychedlische muziek, space rock, pagan folk invloeden met ook nog wat humor.
Over een jaartje nog maar een keer kijken of er dan wat meer stemmen of reacties zijn.
Zeker met koptelefoon op hoor je hoe knap alles verweven is en hoe afwisselend het is.
Ik ga van 3,5 naar 4.