Moongarden - Round Midnight (2004)

Italiƫ
Label: Galileo

1. Round Midnight (7:48)
  2. Wounded (7:25)
  3. Killing the Angel (4:54)
  4. Lucifero (6:36)
  5. Slowmotion Streets (5:48)
  6. Learning to Live Under the Ground (10:24)
  7. Coda: Psychedelic Subway Ride (1:57)
  8. Nightmade Concrete (5:42)
  9. Oh, by the Way, We're So Many in This City and So Damn Alone (1:54)
avatar van ChrisX
Wow.. nog niemand die hier iets over heeft ingetikt laat staan gestemd. Tja, wat een boer niet kent...

Italiaanse band die op dit album eindelijk de last van het verleden van zich afwerpt en moderne progrock (lees: ander woord voor symfo) die zowel refereert aan Porcupine Tree (het nummer Wounded) en ook aan bepaalde nu-metal bands (Linkin Park in het heftige en lange Learning To Live Under The Ground) en dat dan weer vermengd met een vleugje David Sylvian.

Het album heeft een beetje een desolate, donkere, grote stadssfeer en iedereen die wel eens op een late avond in een voor hem vreemde, grote stad heeft gelopen kent denk ik wel dat gevoel.

Oh ik ken het album wel, en het is zeker wel mooie muziek, maar ik ken slechts de helft van het album dus ik kan er nog niet op stemmen.

Er zit inderdaad een aanzienlijk verschil tussen deze cd en de vorige van Moongarden. De vorige was zeer ontoegankelijk met hele lange instrumentale stukken en gitaarsolo's. Hier is misschien iets meer variatie, wat het voor mij een net iets fijner album maakt. Nou nog even de rest zien te vinden

/edit: De link met Linkin Park hoor ik overigens (gelukkig) niet zo..

avatar van ChrisX
Met de vorige neem ik aan dat je The Gates Of Omega bedoeld. Die is misschien voor een wat ongeduldiger luisteraar wat langdradig omdat er behoorlijk wat ambientinvloeden op zit maar om nou te zeggen dat hij ontoegankelijk is. Op dat album gaan ze juist de uitdaging aan om popinvloeden in hun symfo-geluid te integreren en bij vlagen lukt dat erg goed.

En euh... Linkin Park is misschien niet helemaal goed getroffen maar je kunt er toch niet om heen dat Learning To Live Underground's openingriffs wel erg nu-metal zijn.

avatar van Flipper
Dit album is een van de hoogtepunten van 2005. Niet te vergelijken met 'Gate's of Omega', die meer symfonischer is en wat meer uitgesponnen. 'Round midnight' voor in de auto en 'Gate's of Omega' voor s'avonds op de koptelefoon.

avatar van LZA
LZA
Prachtplaat.
Het titelnummer heeft een van de meest "catchy" refreinen die ik in tijden gehoord heb.

Is er al iets bekend over het aankomende album "Songs From The Lighthouse" behalve de tracklist? Ben erg benieuwd.

avatar van LZA
LZA
Voor de geÏnteresseerden:

Op Moongardens MySpace site is een preview te beluisteren van de volgende plaat.

avatar van Flipper
LZA schreef:
Voor de geÏnteresseerden:

Bedankt,

Zo te horen lijkt men de richting, die ze met 'Round midnight' hadden ingeslagen verder te volgen. Toch jammer dat Luca Palleschi er niet meer bij is. Zijn zang is juist op dit album zo sterk.

avatar van Brunniepoo
Wat een goed album is dit inderdaad, hierna werd het mijns inziens toch wel minder. Wat ik verleden week live van ze zag heeft me sowieso voorgoed genezen van elk verlangen om ooit nog iets van te kopen, dan zet ik liever Round Midnight nog een keer op.

avatar van Tha)Sven
Tegenwoordig is het echt goedkope rommel geworden ja, vind alleen deze en Gates of Omega geweldig. De rest is zeer ondermaats.

avatar van Bravejester
Een mooi album en ik heb het genoegen gehad deze band 1 keer live te zien. Dat was als ik het goed heb in mei 2005 in de Boerderij ( samen met Knight Area en het geweldige Riverside ! ) Dat was een prachtige avond ( en nacht )....

En om het circeltje rond te maken heb ik tijdens het laatste concert van Riverside in de Boerderij een originele versie van The Gates Of Omega op de kop getikt! Ook dat blijft een mooie plaat!