Shaking Godspeed - Shaking Godspeed (2010)

Label: Quadrofoon

1. Let the Golden Age Commence
  2. Bill's Gone
  3. Alive and Well
  4. Does It Still Thrill
  5. Now!
avatar van Doc
Doc
Hele puike EP met o.a. een ex-Bloody Honkie op gitaar. (en dat is te horen)
Heerlijke vuige bluesrock met veel bezieling gespeeld, en een tandje vuiler nog dan de Bloody Honkies.
Bevalt me prima.

avatar van JoopKonraad
Het Nederlandse Shaking Godspeed wordt aangevoerd door zanger/gitarist Wouter Kemkes van het vroegere The Bloody Honkies. De overige twee leden zijn bassist/organist Maarten Rischen en drummer/zanger Pieter Holkenborg. Het vijf nummers tellende EP komt uit via het jonge Quadrofoon Records; ofwel huismerk van de originele rockfreaks Hooghwater. Daarnaast is de EP mede tot stand gekomen dankzij Torre Florrim (De Staat) die dit jaar ook al verantwoordelijk is voor het debuutalbum van The Mad Trist. Natuurlijk kunnen we weer Queens of The Stone Age aanhalen als voorbeeld; maar deze plaat gaat veel verder. Het probeert de essentie te vangen van waar het in rock om gaat. Recht uit het hart gaat het hard en recht door; maar tevens zorgt men voor spaarzame doch precies goede kleuring. Roots, blues, stoner en de nodige psychedelische snufjes. Wat een ontzettend goed rock begin van 2010!

avatar van trebremmit
Die hoezen van hooghwater en deze zijn zeker van dezelde maker, ze lijken wel wat op elkaar.
Verder is dit een erg lekker plaatje.

Jammer dat de LP zo duur is. > 15 euro voor vijf nummers. Ik vind ze live ook erg goed.

avatar van JoopKonraad
correctie: Torre Florim heeft slechts ergens in het begin van het traject ergens even een moment aan de knoppen gezeten...

avatar van James Douglas
Lekker.. kunnen we kordaat concluderen. De neiging komt op om dit naast het materiaal van The Bloody Honkies te leggen. Het ligt er in ieder geval in het verlengde van. Als we toch heel even kort het debuut van die band er naast leggen valt op dat deze EP iets meer bodem en muzikaal wat meer diepte heeft. Daarnaast valt op dat er in Wout een prima zanger schuilt. Wellicht niet met het charisma van Lawrence (TBH) maar dit verdient absoluut complimenten. Volgens mij komt er binnenkort een full-lenght aan als ik mij niet vergis. Ik ben benieuwd.

avatar van Snoeperd
Het debuutalbum van deze gasten is ook al uit maar staat nog niet op mume recensenten zijn er superlovend over dus mijn interesse is wel gewekt

avatar van pvdruten
Ik heb ze onlangs live gezien, SUPER!