Kreator - Endless Pain (1985)

West-Duitsland
Label: Noise

1. Endless Pain (3:32)
  2. Total Death (3:28)
  3. Storm of the Beast (5:01)
  4. Tormentor (2:56)
  5. Son of Evil (4:17)
  6. Flag of Hate (4:43)
  7. Cry War (3:45)
  8. Bonebreaker (2:58)
  9. Living in Fear (3:13)
  10. Dying Victims (4:51)
  11. Armies of Hell * (5:18)
  12. Tormentor * (2:56)
  13. Cry War * (4:22)
  14. Bonebreaker * (4:02)
Thrash klassieker !
en die screams op total death

avatar van Onslaught
Tsja sommige trash kan ik dan nog wel aanhoren, maar zodra ze met dit spul aankomen sla ik af.

Ik weet echter dat dit een grote band onder de German Trash metal bands is en daarom zou ik ze ook niet durfen af te kraken.

Ieder zo zijn ding toch

avatar van exodus
Simpel, rauw, zelfs sfeervol, en regelmatig doeltreffend! Het klinkt misschien vreemd, maar het meest dol ben ik nog op dit album op de grauwe kleur die afdruipt van deze primitieve Duitse Thrashplaat van het toen nog jonge Kreator die zo rauw is als een keiharde steenpuist. Echt behoorlijk smerig klinkt dit album. Ik vind dat lang niet Kreator's beste plaat, maar toch staan er memorabele momentjes op deze plaat in de behoorlijke agressieve herrie-sfeer. Drummer Ventor laat zich ook nog horen op deze plaat als schreeuwer, iets wat ie overigens bleef doen t/m de Terrible Certainty-lp...iets wat ik persoonlijk altijd erg gaaf vond. Het nummer Riot of Violence op de lp Pleasure to Kill die na deze komt is toch een oer-Thrashkraker. Op dit album gaan de Kreator-nummers Tormentor, Cry War en Flag of Hate met het grootste gemak mijn Thrashziel naar binnen!

avatar van cadaver69
1 van de 1e thrashmetal platen uit europa. De grote 3 (sodom/kreator/destruction) uit Duitsland kwamen snel achter elkaar met hun 1e schijf. Lekkere duistere plaat met jonge muzikanten (en dat is wel te horen). Had iets meer afwisseling in mogen zitten want elk nummer begint bijna met dezelfde rif. Maar al met al is het een lekkere plaat geworden met de opvolger Pleasure to kill als hoogtepunt.(althans voor mij dan). Samen met Destruction/Rage tijdens de Hell comes to your town tour in '86 nog mogen aanschouwen. Nostalgie.

avatar van RuudC
1,0
afgrijselijke bende. Ik heb Kreator altijd een leuke band gevonden, maar hier loop ik met een ruime bocht omheen.

avatar van Lau1986
Een 1 geven, wat een schande voor een plaat als deze! Dit is Kreator zoals ik ze graag hoor, rauw en primitief met onwijs veel agressie. Nummers als Flag of Hate, Endless Pain en Total Death vind ik geweldig. Die rauwe vocalen en het geweldige gitaarspel maken dit toch wel een toppertje.

avatar van paulisdik
Het begon wat mij betreft met Kreator pas vanaf Pleasure to Kill, dit debuut na Torrmentor en Flag of Hate vind ik niet zo heel bezonder, binnenkort deze maar weer eens een slinger over de draaitafel geven.

avatar van Thin Air!
Log, heavy en übergerman.
De muzikale verpersoonlijking van Angela Merkel.

Tormentor, Son of Evil,Flag of Hate & Cry War gaan wat mij betreft naar de finale.

avatar van Wolfmother
Het regent zesjes in 1985!
Veel debuutalbums die een groggy sound hebben en daar heb ik soms totaal geen zin in. Zo ook Kreator, een van m'n favo (thrash) metalbands, die live geweldig zijn en de laatste jaren echt kwaliteit uitbrengen, maar hier kan ik weinig mee.
Ik herkende Mille niet eens de eerste keer. Nummers als Flag of Hate en Tormentor klinken zo anders.
Een onvoldoende zal ik nooit geven, maar regelmatig opzetten gaat hem ook niet worden.

avatar van Lau1986
hier klinkt Mille juist geweldig! Heerlijk album en voor mij een stuk beter dan wat ze tegenwoordig uitbrengen.

avatar van Von Helsing
"wat Slayer kan kunnen wij slechter", was destijds de eerste zin van de recensie in Aardschok. Op zich zit in die zin wel een kern van waarheid in, ware het niet dat Endless Pain lekker smerig en rommelig klinkt. De potentie is hoorbaar en draai het nog regelmatig. De gitarist dacht waarschijnlijk dat het leuk was om Mad Butcher van Destuction als riff te gebruiken tijdens Total Death.

avatar van Desert
Voor een keertje moet ik stellen dat ze de bonustracks er beter vanaf gelaten hadden. Wat een vreselijke kwaliteit. Je hoort natuurlijk al wel dat er heel wat talent in deze band zit, tenminste op muzikaal vlak. Zangtechnisch is het nog niet wat het moet zijn.

Erg matig. Na deze plaat gaat de kwaliteit een stuk omhoog !!

avatar van Maarten0402
Gewoon een brute KreatoR plaat!
Storm of the Beast schiet er wel het meest uit voor mij.
Ja het is wel erg experimenteel nog, maar gezien dat vind ik het toch erg gaaf.

Hierna wordt het wel duidelijk beter hoor.

Maarten0402 schreef:
Gewoon een brute KreatoR plaat!

Geen hoofdletter achteraan.

Kronos schreef:

Geen hoofdletter achteraan.

Juist wel!

Oh ja? Waarom dan wel?

Waarom niet?

avatar van Kronos
Omdat de band dat zelf ook niet doet.

Maar doe vooral wat je niet laten kunt.

avatar van Maarten0402
Maak lekker heel je leven druk hierom.
Morgen weer een dag voor je met hopelijk een goede kop koffie!

Pannekoek!

avatar van Kronos
Ik maak me niet druk hoor. Vind het er gewoon stom uitzien en mensen die minder bekend met de band zijn zouden verkeerdelijk kunnen denken dat het zo geschreven wordt. Gewoon even duidelijkheid scheppen. Niet iets om je druk over te maken.

avatar van Maarten0402
Het was gewoon naar een logo type, maar goed als je voortaan wilt dat ik het als "Kreator" neerpleur! Prima jongen.

En toch maak ik uit je hele betoog uit dat je je wel degelijk druk maakt om zaken die geen reet voor stellen.

PrimA HooR.

avatar van Maarten0402
... Pfff... Lulletje lampenkatoen!

avatar van Kronos
Sorry. Het was niet mijn bedoeling op je teentjes te trappen. Maar de schrijfwijze en je uitleg slaan nergens op.

avatar van Maarten0402
Jouw reactie slaat ook echt kant nog wal.
Laat je nakijken man als je je hier druk om maakt.
Lampekap!

Maarten0402 schreef:
Jouw reactie slaat ook echt kant nog wal.

Slaat kant nog wal slaat nergens op. Je bedoelt raakt kant noch wal.

avatar van Maarten0402
Geweldig jongen, je bent een held.
Echt... wat een held!

@Kronos

Als ik dit zo terug lees toch wel een best onzinnige discussie geworden en om niets eigenlijk.
Excuses van mijn kant. Je had gewoon een punt.
En ik moet voortaan gewoon tot tien tellen voor ik meteen reageer.

Laten we verder weer genieten van Kreator!

Goed plan Maarten0402.

Kronos
Ga jij ook naar Kreator/Anthrax/Testament 15 december in Den Bosch (Brabant Hallen)?

avatar van Kronos
Nee, naar concerten ga ik al lang niet meer. Heb de band eind jaren tachtig ooit wel gezien.