80s Verantwoord - Powered by Rob Stenders (2002)

Label: Warner Bros.

18. Prince - Kiss
  19. Falco - Rock Me Amadeus
  20. The Cars - Drive
  21. John Lennon - (Just Like) Starting Over
  22. Pink Floyd - Another Brick in the Wall (Part 2)
  23. Van Halen - Why Can't This Be Love
  30. The Communards - Don't Leave Me This Way
  31. New Order - Blue Monday '88
  32. Space Monkey - Can't Stop Running
  33. Kim Wilde - Kids in America
  34. Simple Minds - Don't You (Forget About Me)
  35. Kate Bush - Babooshka
  36. Spandau Ballet - Gold
  37. Tina Turner - What's Love Got to Do with It
  38. The Pretenders - Don't Get Me Wrong
  39. Bee Gees - You Win Again
  40. Phil Collins - In the Air Tonight
avatar van titan
titan (crew)
Powered by Rob Stenders moet je met een korreltje zout nemen. Hij heeft slechts twee suggesties aangedragen.

Father McKenzie
Verantwoord? Die titel is ook al om je te bescheuren;

Een typische verzamelaar voor in café's te draaien, of in auto's te zien rondslingeren van mensen die nooit echt met muziek bezig zijn en hiervan zelfs nooit de tracklist bekijken....

Al staan er op zich wel goede tot uitstekende dingen op.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
titan schreef:

Hoe weet je dat? En welke twee suggesties?

ATZ
Gewoon lekkere muziek. Met een paar uitschieters naar boven, maar ook naar beneden.
Maar zo heeft iedereen zijn favorieten, toch?

Alleen is het bijna een doodzonde om een fade te maken, precies in de geweldige gitaarsolo van Shout.
Ik kan me niet voorstellen dat Rob Stenders dit goedgekeurd heeft.

avatar van gaucho
Nee, Rob Stenders - of de dienstdoende platenmaatschappij - heeft hier dan misschien zijn naam aan verbonden, maar zijn daadwerkelijke inbreng is zeer beperkt geweest. Tot twee nummers, om precies te zijn, zoals hierboven al door titan aangegeven. Welke dat zijn? Young girl van Sue Saad & the Next en Can't stop running van Space Monkey.

Dat vermoed ik tenminste, want nadat ik deze vorige week goedkoop had aangeschaft, leert enig zoeken op Discogs mij dat deze compilatie oorspronkelijk in Frankrijk in elkaar is gezet en daarna een Nederlandse pendant kreeg. Daarbij werden twee minder verantwoorde hits (van Bananarama en Erasure) verruild voor vrij obscure nummers die alleen in Nederland bescheiden hits werden. Wel rake keuzes trouwens, want die twee nummers vind je vrijwel nergens anders op CD. En daar is Stenders goed in, gezien het feit dat hij zijn nachtelijke radioshow Freakolympics vooral vulde met dat soort nummers.

Ze vormen per saldo de krenten in de pap van deze compilatie, want die bevat voor het overige vrij gangbare en vaak gecompileerde jaren-tachtig hits. Wel over het algemeen van het betere soort, en dat maakt deze verzamelaar per saldo bovengemiddeld goed en dus toch nog wel enigszins 'ethisch/eighties verantwoord'...