Klaus Badelt - Le Petit Nicolas (2009)

Duitsland
Score
Label: Universal

1. Un Drôle de Sujet de Rédaction (7:42)
  2. Générique (2:46)
  3. Mord Aux Prof... (1:14)
  4. La Roulette (0:59)
  5. Les Filles C'Est Pas Intéressant (1:00)
  6. Papa et Maman Se Disputent Souvent (1:43)
  7. 3 Francs La Rose (3:02)
  8. Un Jeu Drôlement Compliqué (1:40)
  9. Une Balade en Forêt (1:21)
  10. Le Spectacle (1:11)
  11. Je Vais Avoir un Petit Frère! (1:09)
  12. Ménage (1:19)
  13. Gangster-A-Louer (1:09)
  14. Et en Plus, C'Est un Sale Cafard! (1:11)
  15. Potion Magic (3:50)
  16. Rivalités Fraternelles (2:05)
  17. Rolls Folle (3:58)
  18. Neuf Mois (2:04)
  19. On Dirait un Poivron Confit (1:03)
avatar van JohnWilliams
Ik ben niet zo weg van het fluiten, helaas keert dit te vaak terug op deze score van Badelt.

neo
Klaus Badelt is vooral bekend voor zij scores die gelieerd zijn aan het imperium van Hans Zimmer, maar is sinds circa 2008 nadrukkelijk meer in Europa, vooral in Frankrijk, aan het werk in zijn studio. Hoewel veel van zijn Engelstalige projecten zeer goed zijn, heeft zijn omzwaai relatief voor meer autonomie en betere resultaten gezorgd. Wellicht de meeste interessante ''wijziging'' binnen de wereld van filmmuziek.

Er zijn tal van scores die sporadisch gefluit als instrument inzetten. Het resultaat is vrijwel altijd dat het direct een primaire, vrolijke reacties teweegbrengt. Vaak is het helaas slechts een geluid wat sporadisch wordt ingezet. Onder de hoogtepunten zijn het gefluit in een variatie aan Italiaanse westerns van verschillende componisten en hoe Niki Reiser, zelf fluitend, her en der door zijn carrière het verwerkt in zijn scores. Le Petit Nicolas is echter, bij mijn weten, de eerste score die fluiten zo'n centrale rol geeft in een score.

Gezien het feit dat het een kinderfilm betreft is de muziek vaak erg speels en kinderlijk. Het gefluit wordt gecombineerd met weinig tot geen groots orkestrale middelen, maar meer een big band met een wat uitzonderlijke samenstelling. Het resultaat is een score die tot in perfectie simpel, maar zeer aanstekelijk en vrolijk is.

Les vacances du petit Nicolas werd de opvolger en kreeg andere, doch fijne score van Éric Neveux.