Theoretical Girl - Divided (2009)

Label: Memphis

1. Rivals (3:09)
  2. The Boy I Left Behind (3:23)
  3. Dancehall Deceit (2:19)
  4. I Should Have Loved You More (3:16)
  5. A Future Apart (3:51)
  6. Divided (3:43)
  7. Red Mist (3:20)
  8. Never Good Enough (3:22)
  9. Good Timing (3:36)
  10. The Biggest Mistake (2:40)
  11. Seeing You Again (2:32)
  12. The Hypocrite (2:53)
Vorig jaar helemaal gemist: Theoretical Girl met het album Divided; een uiterst zonnig klinkend album van de uit Essex afkomstige singer-songwriter Amy Turnnidge.
Haar naam wordt veelal in één adem genoemd met Saint Etienne en daar kan ik me wel iets bij voorstellen: want het gaat hier om 12 heerlijke popliedjes met een alternatief randje en een snufje electronica. Het straalt eenzelfde zorgeloosheid uit als een Belle & Sebastian. Ik noem juist die band omdat je ook hier authentieke instrumenten terughoort als strijkers of blazers maar dan niet in de hoofdrol. Heel soms hoor ik er in de verte ook een Cranberries-echo in.
Het tempo ligt hoog waardoor het album nauwelijks de kans krijgt om in te kakken. Een absolute plus wat mij betreft.
Het is jammer dat ik dit overheerlijke popplaatje gemist heb vorige zomer maar misschien heeft het zo moeten zijn, want met de kou van de laatste tijd waar ik persoonlijk helemaal niks mee heb weten dit soort albums me in elk geval muzikaal wel te verwarmen.
Absoluut een tip voor liefhebbers van lieve, alternatieve popliedjes gezongen door zangeressen die een hoog charmantheidsgehalte hebben. Doe er dan ook een snufje zwieresque bij en je hebt een prima beeld van Divided.
Theoretical Girl dus........... een meiske met een bite (want zie de cover en luister naar de teksten, en dat in combi met de vrolijkheid van de muziek).