Venom - Cast in Stone (1997)

Label: Steamhammer

1. The Evil One (3:20)
  2. Raised in Hell (2:51)
  3. All Devil's Eve (2:56)
  4. Bleeding (2:46)
  5. Destroyed & Damned (6:48)
  6. Domus Mundi (3:55)
  7. Flight of the Hydra (3:25)
  8. God's Forsaken (4:27)
  9. Mortals (3:19)
  10. Infectious (3:39)
  11. Kings of Evil (4:18)
  12. You're All Gonna Die (3:04)
  13. Judgement Day (4:35)
  14. Swarm (5:07)
  15. Intro * (1:59)
  16. Bloodlust * (2:59)
  17. Die Hard * (3:05)
  18. Acid Queen * (2:50)
  19. Bursting Out * (2:49)
  20. Warhead * (4:14)
  21. Ladylust * (2:51)
  22. Manitou * (3:45)
  23. Rip Ride * (3:07)
  24. Venom * (4:12)
avatar van B.Robertson
Er wordt een extra disc bijgeleverd met heropnames van:Bloodlust, Die hard, Acid queen, Burstin'out, Warhead, Lady lust, Manitou, Rip ride, Venom.

avatar van B.Robertson
Abaddon/ Cronos/ Mantas hebben met Cast in stone een goede cd gemaakt. Loodzwaar materiaal allemaal. Enige hoogtepunten zijn het godslasterende The evil one, Het lange en spannende Destroyed and damned en het Bloodlustachtige Flight of the Hydra, waarin Abaddon uitprobeert hoe snel hij kan drummen.Het uitstekende God's forsaken bevat ook laster. Het cynische You're all gonna die spaart niemand. Het snelle Raised in hell is dan weer zo,n lied dat gekenmerkt wordt door totaal gebrek aan melodie. (De rest van de cd bevat ook niet veel melodie.) Voor de liefhebbers van At war with Satan & Possessed is Cast in stone het proberen waard. Ze zijn nog steeds zo goed als toen. Overigens, De heren staan maar netjes op de groepsfoto. Netjes in een overhemd, Venom heeft nou éénmaal klasse. En eigenlijk vind ik dat Cast in stone het makkelijk kan opnemen tegen de zoveelste nieuwe cd van Saxon of Motörhead. Vier sterren.(Mijn persing is SPV)

avatar van Edwynn
Cast In Stone werd destijds met een hoop bombarie aangekondigd. Venom weer in de klassieke line-up. Showtje op Dynamo met vuurwerk en alles enzo. Uiteindelijk vind ik het maar een moeilijk album. Veel te veel midtempogereutel dat ik amper in één keer kan uitzitten. In delen lukt het wel aardig. En dan is het allemaal eigenlijk zo slecht ook weer niet. Vooral Destroyed & Damned is erg sterk. Duister, dreigend en dodelijk. Een heel a-typisch Venom-nummer eigenlijk. Maar ja, toevallig wel het hoogtepunt hier.

avatar van T8T
T8T
Deze plaat ligd mij wel. Allemaal door die gave clip the evil one.
Eindelijk eens black metal zonder die Zweedse onzin en andere Scandinavische flauwekul.
I am British and i want to die for England.

Wat B Robertson al schrijft is er een tweede schijf. Op die schijf vind ik Manitou een kraker.

SPV dat was de platenmaatschappij die ik ken van Motörhead.
Ik weet ze allemaal van Motörhead. Bastards was op Zyx, 1916 bij Sony, Overkill bij Bronze etc....

avatar van Edwynn
Die tweede schijf bevat gewoon een aantal flauwe heropnamen van oude krakers.