The Prodigal Sons - In the Eye of a Stranger (1995)

Label: Munich

1. Don't Know Why (4:16)
  2. Misty Rain (6:58)
  3. China (3:30)
  4. She's All Mine (2:54)
  5. People Making Money Out of Sand (6:34)
  6. Jenny's New Morning (5:42)
  7. Cool It (3:36)
  8. Sitting Here (4:23)
  9. Backstreet Girl (3:40)
  10. In the Hope of Shangri-La (5:58)
avatar van EmDee
Enorm lelijke hoes maar de muziek is wel weer geweldig.

avatar van xangadix
Lijkt wel New Age als je de hoes bekijkt...

Opvolger van Wine of Life, maar In the eye of a stranger behaalt dat nivo bij lange na niet.

avatar van o0.
o0.
vind de hoes geweldig

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Is dat ironisch bedoeld?

avatar van IntoMusic
Inderdaad een lelijke hoes en een magere opvolger voor hun spetterende debut. Dat beloofde wat... maar het is bij 2 albums en een solo-projectje van Erwin gebleven. Heb ze nog eens live mogen meemaken in Sneek (of all places ).
Dit album doet me qua hoes en titel een beetje denken aan The Doors. Nee, niet dat de muziek ook maar enigszins in de buurt komt, maar kijk eens naar de details op de hoes: Erwin als een soort God afgebeeld in een soort woestijn met een mystieke sfeer. De titel... sja ook daar moest ik denken aan "In the Eye of the Sun", inderdaad de track op The Doors' laatste album. De manier van doen leek het geregeld dat Erwin als een Jim wilde overkomen (haardracht, kleding, houding etc.).

De muziek is zoals gezegd erg mager en met een paar uitschieters als Don't know why, China en Cool it (met Trijntje Oosterhuis in backing vocals). Voor de rest kabbelt het wat voort en wordt er soms wat krampachtig afwisseling gezocht in de nummers.

Nogmaals jammer, want hun debut beloofde zoveel meer als dit. Waar zijn ze gebleven...?

avatar van IntoMusic
Inmiddels wel duidelijk dat Erwin weer terug op de bühne is via The Voice. Misschien toch ergens een moment dat hij z'n oude maatjes van de PS opzoekt en weer met hun gaat touren en opnemen. De chemie hadden zij destijds absoluut (ook bij optredens) en dit laatste album heeft gewoon een ijzersterk vervolg nodig .

Zijn stem lijkt regelmatig op Piet Veerman, verder behoorlijk country gericht, en juist minder rock.