Joe Kickass - Let Me Introduce (2010)

Label: Project: Mooncircle

1. More Or Less (3:08)
  2. Akula (2:17)
  3. Captain Rod (1:26)
  4. Shirlyn (3:12)
  5. Gladys (2:44)
  6. Joe Goes Africa (2:20)
avatar van Rhythm & Poetry
Dat deze man veel talent heeft bewijst hij op de verslavende track More Or Less. Zijn flow is zo dik op die geweldige beat. Daarna wordt de EP helaas wat minder, de beats gaan allemaal een niveautje omlaag en Joe Kickass kan zelf niet meer zo overtuigen. Hij lijkt plots wat gretigheid te missen. Joe Kickass heeft het zeker in zich om een grote rapper te worden, het komt er hier misschien nog niet helemaal uit maar ik verwacht veel van zijn aankomende album.

Download deze EP gratis op de site van Project:Mooncircle.

avatar van tovast
wat een goede EP!
toen ik de cover zag, verwachtte ik er niet zoveel van,
maar More or Less en Gladys zijn geweldige tracks.
de beats zijn allemaal prima.
heet track 2 trouwens niet gewoon akula?

avatar van Rhythm & Poetry
Ja, ik ben de naam vergeten weg te halen bij het toevoegen. Overigens vind ik de cover wel aardig, heeft hij volgens mij zelf gemaakt.

avatar van tovast
ja klopt dat las ik ook al ergens.
maar het kwam een beetje onserieus over.
maar dat was het gelukkig niet

Rene1979
Deze EP klinkt best goed krijgt van mij een 3 voorlopig.

MAS
Ik hoor de laatste tijd veel over deze rapper dus ik zal deze EP ook maar eens binnenhalen. De cover vind ik in ieder geval wel leuk.

Rhythm & Poetry schreef:

Download deze EP gratis op de site van Project:Mooncircle.

Als je wat kritisch bent in het begin is er ruimte om later positief te worden. Dat deze MC gretigheid zou missen na More Or Less klopt eigenlijk van geen kant. Juist dan wordt hij rauwer en rapt hij met nog meer gevoel. Na More Or Less wordt het wel minder catchy, en gaat het nog meer richting old school toe, maar dat mag de pret zeker niet drukken.

MAS
Ik ben zeer positief verrast door deze Nederlander. Leuke en Joe rapt op een fijne manier. Ik denk dat we nog veel van Joe Kickass kunnen verwachten.

avatar van Sjaakspeare
Met zo'n artiestennaam vraag je er gewoon om niet beluisterd te worden door mij. Nou, bij dezen Hans Schopkont.

avatar van thgryda
Zeker niet slecht heb deze EP een tweetal weken geleden afgehaald en ik heb hem zeker toch een tiental keer beluisterd. Zeer prof voor een nederlander (no offence, is moeilijker als je niet connected bent in amerika) en veelbelovend. Vooral akula vind ik vet... 3.5 , is veel voor een EP moet je maar denken

MAS
Is deze ook ergens te koop?

avatar van Rhythm & Poetry
Als voorproefje op het album dat later dit jaar uit zal komen onder de vleugels van Project: Mooncircle dropt Joe Kickass een gratis EP: Let Me Introduce. En niet alleen maken we kennis met de rapskills van de Engelstalige rapper uit Zoetermeer, ook horen we voor het eerst zijn productievaardigheden. Daarnaast heeft Joe Kickass ook nog eens de fraaie, kleurrijke cover ontworpen. Redenen te over om, net als de inmiddels meer dan 40.000 voorgangers, dit project te downloaden.

Slechts zes korte nummers staan er op Let Me Introduce en Joe Kickass heeft dus niet heel veel tijd om indruk te maken. Die heeft hij ook niet nodig, want met een razend tempo schudt hij met een ogenschijnlijk gemak raps uit zijn mouw. Op More Or Less doet hij dat het meest verdienstelijk. Niks ten nadele van de overige nummers, maar met deze track opent hij de EP simpelweg op een wel erg fijne manier. Het gemak waarmee hij zijn versen spit doet zelfs wat denken aan flowgrootmeester Method Man - terwijl zijn flinke overdosis aan energie zeer spontaan overkomt. De speelse beat op More Or Less (gebakken door Killing Skills, Erjee en Joe Kickass) ondersteunt het plezier van de MC. Naast de krachtige psychedelische jazzsample bevat het typerende oldschool scratches en een aan de beat ondergeschikte drum.

De overige vijf nummers liggen meer in elkaars verlengde. De samples zijn wat minder opvallend, of eigenlijk wat minder catchy, omdat Joe Kickass de luisteraar, meer dan bij de openingstrack, mee neemt naar de oldschoolperiode. De in het begin zo enthousiast overkomende Joe Kickass is getransformeerd tot een rauwe rapper. Deze verandering is wat wennen, maar doordat de sterke flow intact blijft is het nog altijd even interessant om naar de rapper te luisteren. Daarnaast pakt hij de luisteraar ook in met aangrijpende lyrics, met name op Joe Goes Africa, waar hij rapt over de problemen van Afrika en op welke manier we ze beter kunnen helpen: leer ze een maaltijd maken, in plaats van het eten direct aan de inwoners te geven.

Let Me Introduce is door de korte speelduur moeilijk een EP met twee gezichten te noemen. Natuurlijk, op één van de nummers komt Joe Kickass wat anders over dan op de overige vijf, maar in het algemeen lijkt het hier toch om een rauwe rapper te gaan die liefde voor de oldschool heeft. In hoeverre Joe Kickass een veelzijdig rapper is, moet daarom ook nog gaan blijken. Wat wel gesteld kan worden is dat Let Me Introduce naar meer smaakt: meer dan een kwartier heeft Joe Kickass daar niet voor nodig.

Deze review werd mede mogelijk gemaakt door: http://www.hiphopleeft.nl.

P-DawG
Goede EP van deze man. Zijn stemgeluid doet mij trouwens een beetje aan Pacewon denken. Iets minder zwaar alleen.

avatar van WeztSide
Klinkt lekker: More Or Less, Joe Goes Africa en Gladys heb ik nu geluisterd en ze zijn allemaal goed.
En Joe Kickass vind ik juist een vette naam

Rene1979
toch verhoogd. jammer dat Joe deze niet in beperkte oplage heeft laten drukken. zodat sommige het ook origineel kunnen kopen.

MAS
Inderdaad ik zou hem ook graag in mijn collectie willen. Misschien komt er nog wel een cdtje van.

avatar van WeztSide
Erg goede EP, alle nummers zijn erg sterk. De beats van Killing Skills klinken erg fris en origineel en lenen zich erg goed voor de smoothe, Method Man-achtige vocals van Joe Kickass. Zes stuk voor stuk top nummers. Moeilijk om een favoriet te kiezen, maar ik zou dan toch gaan voor Gladys.