Lady Antebellum - Need You Now (2010)

Country
Label: Capitol Nashville

1. Need You Now (3:57)
  2. Our Kind of Love (4:09)
  3. American Honey (3:45)
  4. Hello World (5:26)
  5. Perfect Day (3:21)
  6. Love This Pain (3:04)
  7. When You Got a Good Thing (4:58)
  8. Stars Tonight (4:04)
  9. If I Knew Then (4:16)
  10. Something 'Bout a Woman (3:42)
  11. Ready to Love Again (2:53)
  12. Need You Now * (4:37)
  13. Lookin´ for a Good Time * (3:09)
  14. Last Night Last * (4:17)
  15. Bottle Up Lightning * (4:05)
avatar van the sm
Ik heb gewacht op dit album.
pas perfect in de,,new country,,.
artiesten als keith urban ,sugarland ,miranda lambert,en uiteraard lady antebellum, maken country eindelijk wat jongere ook aanspreekt buiten usa,,,,,,,,
dit album kwam in usa van nul op 1 ,,zegt toch wel wat over deze band,,,,
dit album is perfecte countrymusic....zo moet het ...top.....
american honey wordt de tophit in usa van het jaar.........
de cma award voor dit jaar staat al klaar,,,,,,,,,,,,

avatar van royh
Ik weet niet wat ik van dit album mag verwachten, maar Need you now is absoluut een topnummer: wat mij betreft een van de betere singles van dit jaar.

avatar van heicro
Zeker geen slechte country plaat, maar voor mij net iets te gelikt.
Ik hoor liever alternatieve country.

heicro schreef:
Zeker geen slechte country plaat, maar voor mij net iets te gelikt.

Vind Need You Now een fantastische song maar ik hoor echt niks aan wat ik onder country versta. Het is gewoon melodieuze pop van het kaliber (maar niet het nivo) zoals Fleetwood Mac die maakte in de 70s.

avatar van Tinié
Dit album vind ik echt goed !
De teksten vind ik veel zeggen en de muziek spreekt aan!
ik ban fan!
x

avatar van Rumour
De eerste keer dat ik Need You Now hoorde, dacht ik dat het K's Choice was. Dus niet.

Rumour schreef:

Sorry hoor maar dit zou ik nooit verwarren met K's Choice. Die maken best leuke muziek maar Sarah Bettens heeft toch echt wel ene heeeeel andere stem.

Het verbaasd me echt dat dit het nu opeens zo goed doet hier in Nederland. Zien we dan toch weer de terugkeer van goede liedjes i.p.v. novelty-platen in de hitlijsten? Veelzeggend dat zo'n Jaap als X-factor winnaar als eerste single Don't Stop Believin' gaat uitbrengen. Jammer dat ze het arrangement hebben omgegooid van die song want het origineel van Journey is echt 10 x krachtiger.

avatar van Snoeperd
Need you now vind ik een van de mooiste nummers van 2010

avatar van koel
Makkelijk-luistert-lekker-weg-album! Kan ze wel gaan vergelijken met allerlei andere bandjes, maar dat doe ik niet. Vind het gewoon een prima album voor ieder moment van het jaar...

Niet alles is even gelikt.
De samenzang doet inderdaad wat aan Fleetwood Mac denken.
Ook de link met K's Choise is begrijpelijk.
Laat in de avond doet hij het prima.
Lekker rustig met de koptelefoon op weg dromen..
Heerlijke gitaarsolo op het einde van When You Got a Good Thing.

Heerlijke muziek, vooral de titeltrack. Heb net het album aangeschaft. Is minder country dan ik dacht. Overal zie ik discussies voorbijkomen over de gelijkenis tussen het refrein van de titeltrack en dat van "Eye in the Sky" van Alan Parsons Project en verrek, ja! Zal wel toeval zijn. Ritme komt trouwens ook overeen, maar dat kan al snel in pop. De coupletten zijn heel anders. Supersamenzang, hun stemmen passen goed bij elkaar.

avatar van catdog
Een album wat ik vaak op de werkvloer opzet met daarop positieve reacties. Aan één stuk door brengt Lady Antebellum ons lekkere hedendaagse country songs waar vooral de samenzang tussen de drie eruit springt. Het album vind een uitstekende balans tussen up-tempo en ballads en elke song bezit de juiste formule om dit album een meer dan geslaagd project te noemen. Eigenlijk is er weinig op aan te merken (dat het niet al te verheffend is interesseert me niet, het luistert heerlijk weg) dus waarom niet gewoon een 4*? Dit is country zoals country hoort te zijn.
Deze muziek werkt voor mij overal op elk tijdstip.

Met als uitschieters: 'Need You Now', 'Ready to Love Again' en 'When You Got a Good Thing' en dan vind ik het al zonde dat ik er hier vele andere songs buiten perspectief moet laten.

avatar van Arrie
Ik vraag me nog steeds af wat hier nou country aan is.

avatar van NewYorkCityLight
Echt helemaal niks. Net als Shania Twain, die is ook anti-country (met name dan haar latere werk).

Neemt niet weg dat Need You Now wel een lekker nummer is .

avatar van Arrie
Ik vind het een verschrikkelijk saai nummer eigenlijk. Maar vanwege bepaalde gebeurtenissen heeft het heel veel emotionele waarde voor me.

Arrie schreef:
Ik vraag me nog steeds af wat hier nou country aan is.

Niks maar dat kun je zeggen voor zo veel muziek die onder die vlag in Nashville word opgenomen.

avatar van Papartis
Het is meer pop met een country randje. Mainstream maar niet slecht. Toch een fijn plaatje.

TimZor
Alweer een tijdje in huis en verveelt me nog steeds niet dus dacht dan nu toch maar eens een stem uitbrengen dus bij deze. En voor de europese markt hebben ze een wat commercielere versie van hun album uitgebracht als je de zogenaamde (echte) usa import heb hoor je inderdaad wat meer country terug dan die je bij ons in de platenzaak vindt.

Maar m.b.t. country invloeden richt ik me liever tot de dames van Dixie Chicks die blijven geniaal ook nu twee van hun een nieuwe band hebben Court yard hounds.

avatar van catdog
Hmm die 4* is wel heel erg veel van het goede. Verlaagd naar 3,5*. Kan dit namelijk niet op hetzelfde cijfer laten staan als Stevie Wonder's 'Innervisions'.

avatar van Papartis
Luister ook eens naar Little Big Town als je dit leuk vindt.
Little Big Town

avatar van Gründafjørdøhur
Ik kwam dit album tegen in de releaselijst en ik was toch wel redelijk verbaasd over het hoge gemiddelde. Need You Now vind ik persoonlijk toch een van de meest irritante nummers van 2010.
Ligt de rest van het album in dezelfde lijn van Need You Now?

Ja, zo ongeveer.

avatar van Kos
Kos
Dit is muziek van de duivel.

avatar van koel
Kos schreef:
Dit is muziek van de duivel.

En jij bent?....

avatar van Mr. Rock
Is dit echt Country? Ik ken het album niet, maar dat platgedraaide radiohitje is in mijn oren gewoon slappe zeikpop.

Mr. Rock schreef:

Laat dat nou het enige nummer zijn wat pop is. De rest is heavy metal in de stijl van Iron Maiden en Judas Priest.

Maar ja, je weet het, veel heavy metal bands scoren met ballads.
Denk aan Nazareth met Love Hurts bijvoorbeeld en de Scorpions met o.a. Wind of Change.

avatar van Madjack71
Ik vind de boys wel verdacht gladjes lijken zo...Lady Antebillum. Doet wat sfeer van de hoes betreft ook wel aan deze denken:

Edoch het radiohitje Need You Now vond ik destijds wel opvallend, kon alleen nooit de naam helder verstaan Lady en wie...

TheArtfulDodger
Wat is dit nu weer voor een braaf, blank en nietsbetekenend bandje? En die naam!

avatar van tbouwh
Need You Now is een heerlijke single die nieuwsgierig maakt. De band opzich en de muziekstijl bevalt me wel, maar de nummers op dit album vind ik over het geheel gezien wat te oppervlakkig en saai. Het is braaf, het blijft niet hangen. Our Kind of Love en If I Knew Then zijn positieve uitzonderingen. 3*

avatar van Twinpeaks
Degelijke pop in de stijl van The Corrs. Uitermate verzorgd en net even ietwat anders dan de gemiddelde pop act. Het country randje bedient the best of both worlds . Doen ze slim . 3 sterren voor het gebodene.