Midnight Oil - Species Deceases (1985)

Australiƫ
Label: CBS

1. Progress (3:59)
  2. Hercules (4:30)
  3. Blossom and Blood (4:28)
  4. Pictures (3:14)
Album dat binnen een week tijd is opgenomen, waarbij 3 songs veel gespeeld werden tijdens live optredens: Progress, Hercules en pictures. Goeie cd waarbij ik graag luister naar Hercules en Progress.

avatar van Castle
Strak album, heel energiek en was aanloop naar Diesel and Dust.

avatar van rkdev
Lekker stevig EP-tje

Sterk album, met allemaal kwalitatief goede nummers. Veel nummers van dit album worden 36 jaar na dato nog steeds vaak live gespeeld. De teksten zijn ook nog steeds heel erg actueel, misschien daarom wel....

avatar van Poeha
Potverdorie, al met al een sterke EP. Moet me nu toch maar eens in die EP's en eerste albums van de mannen gaan verdiepen. Alle vier behoren de nummers tot het stevigere werk van Midnight Oil. Stiekem is dat toch de kant die ik het liefst van ze hoor. Over de teksten hoeven we het verder niet te hebben, dat is redelijk algemeen bekend hoe maatschappijkritisch zij schreven.
Progress met die geweldige koebel erin verweven. Mag er graag naar luisteren. Blossom and Blood het meest gedreven nummer. Geweldig gewoon. Dit is allemaal (puur) luistergenot, maar toch nog wel behoorlijk afwijkend t.o.v. het hierna komende volledige album, Diesel and Dust. In ieder geval weer een aanwinst in mijn collectie.