Midnight Oil - Red Sails in the Sunset (1984)

Australiƫ
Label: CBS

1. When the Generals Talk (3:33)
  2. Best of Both Worlds (4:05)
  3. Sleep (5:09)
  4. Minutes to Midnight (3:08)
  5. Jimmy Sharman's Boxers (7:32)
  6. Bakerman (0:55)
  7. Who Can Stand in the Way (4:35)
  8. Kosciusko (4:41)
  9. Helps Me Helps You (3:48)
  10. Harrisburg (3:50)
  11. Bells and Horns in the Back of Beyond (3:28)
  12. Shipyards of New Zealand (5:53)
Een cd die in zijn geheel in Japan(Tokio) is opgenomen en geproduceerd door Nick Launay. Deze producer heeft ook cd's van PIL(public Image Limited-John Lydon) helpen produceren.

Er staan nogal wat songs op die veel gespeeld werden tijdens live optredens.

Nummers die mij aanspreken van deze cd zijn: Best of both worlds, Sleep, Kosciusko en helps me helps you.

avatar van Castle
1 van de betere Oilers albums!!

beaster1256
zeer goed oil album , één van de betere en onder gewaardeerde

Kosciusko kende ik als b-kant van de maxi single van The Dead Heart. Ik werd door dat nummer erg gegrepen, en draaide het vaker dan de a-kant.
Verder is dit album ook geslaagd, maar ik vind tot nu toe niks tegenvallen van het werk dat ik van Midnight Oil ken.
Helaas kan ik me niet goed in al hun teksten verdiepen, daarvoor weet ik niet genoeg van Australië en de heersende maatschappelijke problemen..
De zanger Peter Garrett is eigenlijk een soort van punkzanger met een boodschap, met een groot verschil met vele punkacts. Hij is wel iemand die actie onder neemt.

Jazzthieve
De titel van track 5 is fout volgens mij, het moet meervoud zijn: "Jimmy Sharman's Boxers".

Aquila
Klopt, heb een correctie ingediend.

avatar van vigil
Fijn ongedwongen plaatje, opvallend is dat het openingsnummer gezongen wordt door de drummer. Sterker nog dit was zelfs de eerste single (geflopt) van het album. Dat vind ik toch best opvallend eigenlijk.

avatar van rkdev
Behoorlijke stap achteruit na de sterke vorige plaat. Opener When the generals talk heeft een te aanwezig 80s geluid, Jimmy Sharman's Boxers is (vooral aan het begin) te eentonig en Bakerman maar een vreemd en irritant tussendoortje. En de rock ‘n roll van Helps Me Helps You past niet bij de band.

De 3 hoogtepunten voor mij zijn Best of Both Worlds, Sleep en überhaupt 1 van de beste Midnight Oil nummers Kosciusko.
De rest is prima, maar de band kan beter. Dat zouden ze op de 3 albums hierna ook bewijzen.

avatar van Dibbel
Album hoorde tot mijn eerste CD's.
Toch heeft het mij in al die jaren nooit zo gepakt als het zou moeten doen.
De liedjes blijven niet echt hangen, nog steeds niet.
Nu is het natuurlijk wel heel lang geleden dat ik dit gedraaid had, maar veel bellen deed het niet rinkelen.
Enigszins valse start met de klapperdrums van When The Generals Talk. Daarna bevielen Kosciusko en de afsluiter dan weer wel.
Moet dan toch maar weer meer gedraaid worden.

avatar van Twinpeaks
Bij het herschikken van mijn collectie , stuitte ik op een aantal cd's van Midnight Oil . Ik had ooit een buurman die bij CBS werkte en op die manier op een goedkope manier aan albums kon komen. Ik heb in die tijd een kleine bestelling geplaatst en op zijn advies dus ook wat van deze Aussies . Prima band , maar ik de problematiek waarover de nummers gingen , was niet altijd aan mij besteed . Daardoor gleed het merendeel van het oeuvre wat anoniem aan mij voorbij. Luister je daar door heen , dan blijft er een aardig album over met als uitschieters Best Of Both Worlds , Kosciusko en afsluiter Shipyards Of New Zealand. 3 en halve ster

Samen met zijn voorganger 10 - 1, is deze plaat een soort van twee eenheid. Hoewel ik deze iets minder goed vindt dan zijn voorganger. Beste nummers: Best Of Both Worlds, Kosciusko en Harrisburg. De band ging wat experimenteren in nummers als; When The Generals Talk en dat pakte wat minder goed uit.