Sleep Whale - Houseboat (2009)

Folk / Electronic

11. Ferry Whistle
  12. Light Tunnel
  13. Giant Wings
avatar van Gründafjørdøhur
Ja, hij is te beluisteren op Luisterpaal!

Heerlijke Post-rock dit! Vooral veel Sigúr Ros invloeden, maar Houseboat eigenlijk ook een beetje denken aan First Days Of Spring van Noah & The Whale, hoewel ik First Days Of Spring niet zo'n sterk album vind, deze vind ik vele maten beter. De vergelijking of link maak ik vooral, omdat dit album me sterk doet denken en verlangen aan/naar de lente, zo'n sfeer ademt het, Noah & The Whale probeerde dat ook. Vooral in het begin is het heerlijk ontspannen.

avatar van Gladius
ook ontdekt via luisterpaal! Dit moet dringend wat meer aandacht krijgen!! De invloeden die je opsomt kloppen inderdaad, het deed me snel aan Noah & the Whale denken. Toeval of niet dat er ook hier 'whale' in de naam voorkomt?

Het is echt een prachtig amalgaantje van allerlei verschillende stijlen eigenlijk, dit is veel dan post-rock voor mij. Het nummer 'Summer Sick' is daar een mooi voorbeeld van. Samen met 'Sleep Reprise' en 'Icicles' veruit de mooiste nummers. Laatstgenoemde kan mij echt week maken, zo mooi met die viool! Alleen is dat nummer zo kort =(.
Iemand nog tips voor zulke muziek?

twnmrs
Er is een EP onderweg, niet van Sleep Whale, maar van Botany (voorheen bekend als abacus).
Een soloprojectje dus met prachtige ambient, electronische, bibio-achtige nummers.
waaronder onderstaand:
botany - feeling today

avatar van Gründafjørdøhur
@ twnms. Deze band bestempelen als ambient, dat klopt ook niet helemaal. Tenminste, misschien ook wel hoor ik ben totaal niet into ambient. Maar bij ambient denk ik aan synths en soundscapes. Wat mij betreft valt Sleep Whale hier niet onder.

Jammer dat deze muziek maar weinig aandacht krijgt. Destijds stond deze ook nog op Spotify, maar vandaag nog eens na gezocht en helaas niet gevonden. Weet iemand of dat gewoonlijk is dat `minder´ beluisterde muziek uit de spotify archieven geschrapt wordt. (ik maak niet gebruik van de premium versie, maar van de versie die gratis is.)

Goed, verder is dat niet heel relevant aan dit album. Maar het blijft hele mooie, frisse muziek.
Sleep Whale. Een tijd geleden kwam ik ook een EP voorafgaand aan dit album tegen.
Zeer mooi. Ik ben de titel van die EP kwijt (deze was eerst ook te vinden op Spotify, maar helaas nu niet meer) maar het nummer dat me nog bij staat is Josh Likes Me, wederom prachtig nummer:

Sleep Whale - Josh Likes Me