Warlord - Thy Kingdom Come (1986)

Label: Metal Blade

1. Mrs. Victoria (5:56)
  2. Aliens (4:20)
  3. Child of the Damned (4:03)
  4. Beginnings (4:18)
  5. Lucifer's Hammer (5:31)
  6. Black Mass (4:01)
  7. Lost and Lonely Days (4:27)
  8. Deliver Us from Evil (6:10)
  9. Hands and Feet...Thunderchild's Farewell (4:05)
avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
In 1983 bracht het Amerikaanse Warlord de EP Deliver Us uit met Jack Rucker (alias Damien King I) op zang, in 1984 volgde hun debuutalbum And the Cannons of Destructions Have Begun met Rick Cunningham (alias Damien King II) op zang. Beide platen zijn cultklassiekers bij de liefhebbers.

Dit is een compilatie van de beste nummers met twee nieuwigheden, Mrs. Victoria en Hands and Feet, dat laatste is een drumsolo van Mark Zonder (alias Thunder Child) die later naar Fates Warning zou verkassen. Vermits er een overlap qua nummers is op EP en album (en demo's en singles), is het nog efkes uitzoeken welke de versies van de bekende nummers zijn. Child of the Damned heeft na al die jaren nog niets aan kracht en schoonheid ingeboet.

Volgens mij hangt hier een verhaal aan vast want op het internet vind ik geen duidelijk antwoord over het bestaan van deze compilatie. Let tevens op de gelijkenis qua hoes tussen deze Thy Kingdom Come uit 1986 en Best of Warlord uit 1989: klik. Wie meer weet, mag het zeggen.

avatar van Kronos
Door de langere totale tijdsduur leek het mij dat die uitgave van '89 op cd is en dat het hoesje uitvouwbaar is tot dezelfde afbeelding als hierboven te zien is (behalve de titel dan).

Even op Discogs gezocht en Best of Warlord staat daar inderdaad enkel als cd.

Ik heb deze lp, waarvan zowel het vinyl als de hoes NM (near mint) zijn. Maar ik heb er lang niet voor betaald wat op Discogs voor exemplaren in mindere staat gevraagd wordt.