Frank Marino & Mahogany Rush - Tales of the Unexpected (1979)

Canada
Label: Columbia

1. Sister Change (4:43)
  2. All Along the Watchtower (4:34)
  3. Norwegian Wood (This Bird Has Flown) (3:09)
  4. Tales of the Unexpected (7:45)
  5. Down, Down, Down (5:16)
  6. Door of Illusion (5:19)
  7. Woman (5:27)
  8. Bottom of the Barrel (4:26)
wijsneus
Voor velen ( ook hier op MuMe ) een onbekende : Frank Marino.

Als je het mij vraagt : een ondergewaardeerd gitarist.

Terwijl hij al vanaf begin 70-er jaren albums maakt. Albums die toen onder "hardrock" gecategoriseerd werden. En voor mij IS het nog steeds hardrock. Per sé geen Metal, daarvoor vind ik Frank's werk te melodieus.

Dit album ken ik al 30 jaar, en vind ik een mooi voorbeeld van wat je van FM kan verwachten. Op de meeste albums vind je wel een aantal covers van bekende klassieke songs. Hier zijn dat All Along The Watchtower (redelijk bekend, dacht ik zo ), en Norwegian Wood van 4 Liverpoolse muzikanten. Beide nummers zijn niet echt slecht, maar zeker géén toppers.

Verder de tracks 5 t/m 8 ( kant 2 op vinyl ), dat zijn live-nummers. Af en toe een soort standaard-rock; her en der komen diverse invloeden bovendrijven. Maar ja, wie is er niet beinvloedt in de muziekwereld ? 4 x een voldoende, zou ik zo zeggen.

En dan de 2 prijsnummers op dit album :

1. Sister Change : sterke opener, met funky gitaarwerk van FM, met een mooie stuwende synthesizer-lijn erin verweven.

2. het titelnummer : ruim 7 minuten gaat Frank loos in deze instrumental. Rustige opbouw, en na een paar minuten doet ie waar hij best in is : soleren op de elektrische gitaar.

Niet zijn beste album; wel een solide plaat die ik nog regelmatig opleg.

avatar van Lonesome Crow
Ja, sterk ondergewaardeerde muzikant.
Heb deze op LP, wil al tijden de CD versie aanschaffen en is nu ook op een dubbel CD uitgekomen met "Live" en "What's Next".

Inderdaad 2 prijsnummers op het album, de live kant klinkt wat gewoontjes maar is toch beter als dat je op het eerste gehoor zou denken.

Ken niet veel van hem maar ik weet wel dat ik "the Power of Rock n'Roll" en "Juggernaut" fantastisch vond.
Heb 1 CD van hem "Double Live", binnenkort toch maar eens draaien....

Lonesome Crow schreef:

Op mijn verzoek is The Power Of Rock 'n' Roll hier op de site 2 dagen geleden toegevoegd , dus schrijf je bevindingen daar eens neer ! Zelf heb ik DAT album lang niet gedraaid..........

avatar van Lonesome Crow
Ja, daarvan heb ik alleen de LP en LP's kan ik al jaren niet meer draaien.
LP's en platenspeler opgeboren op de zolder.
De CD uitgaves van "the Power of Rock n'Roll" en "Juggernaut" zijn of dubieus te noemen of torenhoge prijzen omdat ze al jaren niet meer te krijgen zijn.

Zal ze proberen te downloaden, herinner me van Power dat het een bevlogen album was waarin Frank Marino helemaal losging, de produktie was erg goed gedaan ook.
Ook was dat jaren 70 sfeertje was eraf en sommige nummers waren echt verschrikkelijk goed.

Toch maar eens op zoek gaan naar de originele CD's, ben geen downloader eigenlijk.
Als ik iets echt goed vind wil ik het origineel !

wijsneus
Heb deze Tales ...... ook alleen op LP, even als The Power ......, maar mijn platenspeler is nog steeds actief, dus nieto problemo pour moi.

Heb je al eens op www.Mahoganyrush.com gekeken ? Mss kan je daar met je creditcard e.e.a. vandaan halen !

avatar van Lonesome Crow
Ja, dan wordt je doorgelinkt naar Amazon waar de CD alleen 2de hands te koop wordt aangeboden voor $25.00.
Is een Zweedse uitgave waar ik wel eens slechte recensies over had gelezen qua geluidskwaliteit.

Die "Juggernaut" wordt zelfs voor $60.00 2de hands te koop aangeboden via de doorlink naar Amazon.

Vreemd dat waarschijnlijk zijn 2 beste albums nooit fatsoenlijk voor de markt zijn uitgebracht op CD.

Nu weet ik ook weer waarom ik ze niet hebt, ga geen hoge prijzen betalen voor misschien dubieuze persingen.

Deze staat i.i.g nog te koop op CD voor € 8 bij de bolle jongens

Dat is toch een redelijke prijs, lijkt me.

En omdat die live nummers me toch ook wel bevallen, verhoog ik naar ****.

avatar van Bush Beast
Heerlijke CD van een grotendeels onbekende artiest. Vaak de beste.

avatar van Hakuna
Vandaag enkele oudjes classic rock op CD binnengekregen , waaronder deze. De plaat kon ik nog mijn jongere tijd dat ik via een rock fanaat dit op cassette had opgenomen . Het enige wat mij was bij gebleven na ruim 40 jaar de muziek niet meer gehoord te hebben dat het grotendeels op Jimmy Hendrix gebaseerde gitaarrock was met enkele live tracks.
Het was dan ook een aangenaam wederhoren om dit vergeten meesterwerkje (zeg maar gerust meesterwerk!) terug te horen. Er staat zelfs een heus jazzrock achtig nummer op dat verwijst naar Gary Moore Colesseum II

leuk detail deze CD is de eerste CBS Columbia persing uit 1988 met DAC 01 matrix in de runout.

Mag gerust voor 4 sterren (en misschien meer) de CD speler is.