The Black Crowes - Live (2002)

Label: V2

1. Midnight from the Inside Out (4:47)
  2. Sting Me (4:28)
  3. Thick N Thin (3:43)
  4. Greasy Grass River (3:39)
  5. Sometimes Salvation (6:29)
  6. Cursed Diamond (6:08)
  7. Miracle to Me (6:12)
  8. Wiser Time (7:40)
  9. Girl from a Pawnshop (6:45)
  10. Cosmic Friend (5:07)
  11. Black Moon Creeping (5:59)
  12. High Head Blues (6:12)
  13. Title Song (8:25)
  14. She Talks to Angels (6:02)
  15. Twice as Hard (4:35)
  16. Lickin' (5:14)
  17. Soul Singing (3:53)
  18. Hard to Handle (3:27)
  19. Remedy (5:36)
avatar van marco straaten
gewoon een degelijk en goed live album

zeker niet gewoon en degelijk, wel erg goed: wat een live band is het toch. zag ze in de jaren '90 4x in Ahoy, 4,5*

avatar van musicfreak1960
Live zijn ze gewoon beter, de nummers krijgen wat extra's erbij

luister ook maar naar het album met Jimmy Page: Live at the greek
daar spelen ze led zep nummers

jammer toch dat de black crowes geen led zep covers in hun stage set zetten

avatar van Ronald5150
Dat The Black Crowes een goede liveband is wordt maar weer eens bewezen op "Live". Mooie uitgesponnen nummers laten horen hoe muzikaal deze heren wel niet zijn. Toch heb ik een paar puntjes van kritiek op "Live". De nummers van studioplaat "Lions" komen live niet beter uit de verf dan op het album. Ik vind "Lions" het minste studio album van The Black Crowes en live wordt dat gevoel niet weggenomen. Ook hoor ik liever gitarist Marc Ford dan Audley Freed. Begrijp me niet verkeerd, Freed is een goede gitarist, maar ik mis de soulvolle en meer bluesy gitaarklanken van Ford toch echt. "Live" is uiteraard geen slechte plaat, daarvoor hebben de heren teveel kwaliteiten in huis. Zo strooit Rich Robinson weer met het grootste gemak met aanstekelijke gitaarriffs. Een mooi voorbeeld hiervan is "Black Moon Creeping". Dus ondanks mijn kritische noten is dit een prima liveregistratie en meer dan genietbaar album.