Mao Abe - Free (2009)

1 stem

Japan
Label: Pony Canyon

1. Free (3:52)
  2. Hitomishiri No Uta (Kyōkan Shite Moraetara Ureshii Tte Hanashi Desu) (4:43)
  3. My Baby (4:03)
  4. Kirei Na Uta (5:21)
  5. Deadline (3:02)
  6. Don't Leave Me (5:07)
  7. Kotoba (4:36)
  8. Want You Darling (4:16)
  9. 17-sai No Uta (5:38)
  10. Nasakenai Otoko No Uta (8:41)
avatar van De Peperkoekman
Haar stem is wat apart, een beetje schil en knerpend soms. Maar dat is vaak heerlijk !

1.Vooral in het eerste nummer Free komt haar stem goed naar voren. Geweldig nummer trouwens, zeker 5 sterren waard, en dat zeg ik niet vaak. Een beetje rebel-achtige denkwijze zit erachter en die is heerlijk overgebracht. * 5,0
2. Zeer energiek en snel nummer. Rock en pop goed gemixt. Lekkere melodie en een net zo lekker refrein. * 4,5
3. Een vrolijk nummer met een lekker rocky chorus. Vooral de hoge ondertoon die er achter zit is fijn. * 3,5
4. Kirei Na Uta - Begint wat standaard maar weet toch na een halve minuut door te breken met een wat mooiere melodie. Het refrein is niet zo pakkend als de melodie, en hier weet toch de melodie het refrein te overheersen. * 3,0
5. Aukoestisch nummer, ze gilt vooral naar het midden toe haar longen uit. het begint allemaal lekker pakkend en het refrein ligt fijn, maar soms is ze toch echt aan het schreeuwen. Wel * 3,5 omdat het lekker klinkt.
6. Begint met een pianospel en een wat kalmere Mao Abe, die het ritme aardig mee zingt. Het veranderd helaas nergens, dus blijft het een beetje saai. Had nog een gitaarspel verwacht, jammer maar iets anders mag ook weleens natuurlijk. * 2,5
7. Begint heerlijk zweverig en breekt na zo'n 45 seconden heerlijk door met een Harde Rock Refrein. Hard maar gevoelig nummer dit. Lekker * 4,0
8. Lekker snel nummer, hier zet ze een andere stem op. Harde Electrische gitaar dit keer, maar dat vond ik wel fijn. Typisch Pop-Rock dit. Vrolijk maar ook hard. * 4,0
9. Opnieuw een Akoestisch nummer, maar niet zo schreeuwerig als Deadline. Heerlijk rustig en dromerig. Later toch iets meer drukte maar gepaard met de rust van de start toch wel mooi. * 4,0
10. Aardige afsluiter, alleen mist het hier en daar aan fantasie. Het blijft een beetje op dezelfde lijn. Nergnes lelijk, gewoon iets te makkelijk. * 3,0

Gemiddeld: (3,7) 3,5, maar ik ben geen mierenneuker dus gewoon een kleine 4.

* 4,0

Toch maar eens haar volgende album Pop luisteren.